2019-02-22 16:43


Olguța Vasilescu anunță ORDONANȚA care schimbă LEGEA PENSIILOR

 |  21:02
Olguța Vasilescu anunță ORDONANȚA care schimbă LEGEA PENSIILOR

Lia Olguța Vasilescu le dă vești teribile anumitor pensionari! Este vorba despre pensionarii militari, care nu vor mai avea pensiile actualizate în funcție de salariul din sistem, cum e acum, ci doar în funcție de rata inflației, ca în sistemul public de pensii. Așa se face că în MAI sunt pensii uriașe. De exemplu, un pensionar care anul trecut, când s-a pensionat, a avut o pensie de 20.924, în acest an, datorită modificării legii salarizării, are 22.023 de lei.

Vasilescu anunță că Guvernul va emite o OUG ce va pune capăt actualizării pensiilor speciale în funcție de salariile din sistem.

”Avem de gând să dăm o ordonanță săptămâna viitoare. După apariția legii salarizării, dacă nu corectăm, vom ajunge într-o situație foarte neplăcută de la anul. Economia nu poate să susțină astfel de pensii.

Nu scădem nicio pensie aflată în plată. Cine are 22.000 de lei, rămâne cu 22.000. Pensia media la MAI e 3.500 de lei, la MAPN e de 3.000. Pensia medie în România e de un pic peste 900 de lei, sub punctul de pensie. Termenul de intrare în vigoare a OUG va fi 15 septembrie. Cine vrea să iasă la pensie, va putea să iasă. Nu li se mai actualizează pensiile în raport cu cei în activitate. Vor crește doar cu rata inflației.

În luna octombrie o să avem legea pensiilor, care va fi ca în programul de guvernare.

Această OUG se referă la toate pensiile speciale, nu doar la militari, ci și la parlamentari. Nu tăiem pensii, dar trebuie o decizie referitoare la actualizare. Nu e corectă această formulă de actualizare, nici față de ceilalți pensionari, nici față de statul român. Acestor categorii li se cresc pensiile, anual, cu cel puțin 25%. Sistemul de pensii nu mai poate să susțină astfel de pensii. Ei se pensionează și la 40 de ani, iar apoi se angajează în altă parte.”, a spus Lia Olguța Vasilescu la Antena 3, potrivit stiripesurse.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-31

TAGURI: olguta vasilescu, lege pensii, ordonanta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
31 Iul 2017

Legile SALARIZRII si PENSIILOR emise dupa 1990 sunt facute cu dedicatie MAFIEI care conduce Ro. Dupa ce banditii care au capturat Ro au terminat cu economia si avutia nationala devorandule , acum pungasii, ticalosii si banditii folosesc populatia pe post de sclavi moderni de la care colecteaza TAXE SI IMPOZITE pentru indestularea lor. RO devenit STAT AFRICAN este condusa pe ultimul drum.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...