2018-06-24 12:09


Olguța Vasilescu face de RUȘINE Comisia Europeană, FMI și BERD: „Proiecțiile lor sunt NEREALISTE!”. Câte locuri de muncă noi spune că au apărut în 2017

 |  13:07
Olguța Vasilescu face de RUȘINE Comisia Europeană, FMI și BERD: „Proiecțiile lor sunt NEREALISTE!”. Câte locuri de muncă noi spune că au apărut în 2017

Proiecțiile Comisiei Europene, ale Fondului Monetar Internațional și Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare se dovedesc nerealiste, creșterea economică anunțată de Institutul Național de Statistică fiind mai optimistă decât a estimat-o Guvernul, a declarat marți, la TVR 1, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu.

"Am văzut proiecții, nu numai cele ale Comisiei Europene, dar și ale FMI și BERD, care se dovedesc nerealiste. Chiar azi a venit Institutul Național de Statistică să spună că așa cum arată la ora actuală creșterea economică este chiar mai optimistă decât a prognozat-o Guvernul. Este de 5,7% față de nivelul anului trecut și cea mai mare din Uniunea Europeană. Pentru primul trimestru. Dar noi am luat toate aceste lucruri în calcul și iată că ceea ce se dovedește este mult mai optimist decât calculele noastre", a spus Olguța Vasilescu, întrebată despre atenționarea Comisiei Europene conform căreia Legea salarizării unitare reprezintă un risc semnificativ la adresa obiectivelor fiscale, informează Agerpres.

Ministrul Muncii a menționat, în context, că de la începutul anului au fost create 110.000 noi locuri de muncă și sunt 13.000 de angajatori în plus, ceea ce dovedește că economia funcționează.

„Iată că economia FUNCȚIONEAZĂ!”

"Eu urmăresc săptămânal graficul locurilor de muncă nou înființate. De la începutul anului până acum avem 110.000 locuri de muncă în plus. Noi estimasem ca până la sfârșitul anului să ajungem la 220.000. Parlamentarii din Opoziție spuneau că suntem mult prea optimiști, de unde o să le scoatem? Iată că economia funcționează, se vede din toate cifrele și vestea și mai bună este că sunt 13.000 de noi angajatori, de firme noi care fac angajări, cu diferite obiecte de activitate", a afirmat Olguța Vasilescu.

Conform previziunilor economice de primăvară publicate pe 11 mai de Comisia Europeană, economia românească ar urma să înregistreze un avans de 4,3% în 2017, sub estimările cuprinse în previziunile din iarnă care indicau o creștere a PIB de 4,4%.

În schimb, FMI a revizuit în creștere, de la 3,8% până la 4,2%, estimările privind evoluția economiei românești în acest an, potrivit celui mai nou raport "World Economic Outlook", publicat recent de instituția financiară internațională.

Și BERD a anunțat, în previziunile publicate pe 10 mai, că economia României ar urma să înregistreze anul acesta un avans de 4%, față de o expansiune de 3,7% previzionată în noiembrie. Anul viitor, creșterea PIB-ului României va încetini la 3,5%, prognozează instituția financiară internațională.

Conform estimărilor 'semnal' publicate, marți, de Institutul Național de Statistică, produsul intern brut (PIB) a înregistrat o creștere cu 5,7% pe serie brută și cu 5,6% pe seria ajustată sezonier în primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară din 2016.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-17

TAGURI: fmi, berd, comisia europeana, ministrul muncii, olguta vasilescu, statistica, nerealiste

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
17 Mai 2017

ASTA E DOVADA CA ROMANIA ESTE STAT MAFIOT SI ESTE CONDUSA DE CATRE HOTI, BANDITI, MAFIOTI, SEMIDOCTI, CIOCIOLINE, IMPOSTORI, NEBUNI, ETC DEOARECE ALESII POPORULUI NU INDEPLINESC NICI UN CRITERIU DE PERFORMANTA SI DE INTEGRITATE , NU SUNT ALESI PT CEL MULT DOUA MANDATE PE ACEEASI FUNCTIE CA IN TARILE CIVILIZATE SI NICI NU SUNT ALESI CU MINIMUM 50% DE CATRE CEI CU DREPT DE VOT. AVEM O DEMOCRATIE DE CACAOOOOOOOOOOO..................
PESTE EI
18 Mai 2017

N-ai inteles nimic, treci la loc, nota 2.
Random imageUltimele stiri

Apa Nova