2017-01-21 17:35

ECONOMIE


Oltchim a rămas fără şef la CA

 |  18:51
Oltchim a rămas fără şef la CA

Oltchim a rămas fără preşedintele Consiliului de Administraţie, după ce Constantin Dascălu şi-a dat demisia. A apucat, totuşi, să convoace Adunarea Generală a Acţionarilor de la Oltchim, la care statul are majoritatea participaţiilor, pentru luna martie.

Preşedintele Consiliului de Administraţie de la Oltchim, Constantin Dascălu, şi-a dat demisia, invocând motive personale, se arată într-un comunicat înaintat de companie Bursei de Valori Bucureşti. Dascălu a fost numit în această funcţie în luna septembrie a anului trecut, înlocuindu-l pe Constantin Roibu, acesta din urmă păstrând numai funcţia de director general. Roibu este cotat ca fiind unul dintre cei mai influenţi directori de companie din România, fiind unul dintre cei mai longevivi şefi de întreprindere din ţară. Constantin Dascălu a venit ca preşedinte al Consiliului de Administraţie din postura de consilier al ministrului economiei de atunci, Ion Ariton. „Motivele personale” invocate de Dascălu pentru părăsirea postului de şef al CA la Oltchim par a nu fi departe de demisia Guvernului din care a făcut parte şi Ion Ariton. Potrivit legislaţiei, un demnitar vine şi pleacă alături decabinetul său, astfel că şi Constantin Dascălu nu mai este consilier al ministrului.

Rămâne de văzut cum va proceda Constantin Dascălu şi în cazul Petrom, având în vedere că face parte din Consiliul de Supraveghere al companiei, fiind numit la propunerea Ministerului Economiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-18

TAGURI: Constantin Dascălu, Oltchim, CA, BVBComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image