2017-01-19 04:26

ECONOMIE


Omul de afaceri de origine română George Iacobescu a fost înnobilat de regina Elizabeta a II-a

 |  16:47
Omul de afaceri de origine română George Iacobescu a fost înnobilat de regina Elizabeta a II-a

Omul de afaceri de origine română George Iacobescu, directorul executiv al grupului Canary Wharf, a primit titlul de cavaler din partea reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii pentru "servicii aduse carităţii, comunităţii şi industriei serviciilor financiare".

Numele omului de afaceri de origine română se regăseşte pe o listă cu aproape 1.000 de personalităţi pe care regina le-a recompensat cu ocazia Anului Nou. Numai 12% dintre aceste personalităţi au fost premiate, însă, pentru serviciile aduse industriei şi economiei, notează Daily Telegraph.

George Iacobescu avea deja din 2003 şi titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic ca director executiv al grupului care deţine şi dezvoltă al doilea centru financiar al Londrei.

În vârstă de 66 de ani, George Iacobescu a fugit din România în anii '70, iar în prezent este unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din Occident. I se spune, uneori, "proprietarul bancherilor". Este în topul celor mai bine plătiți manageri din Europa și are răspunderea celei mai mari investiții pentru reabilitare urbană de pe continent, potrivit NewsIn.

A învățat la școala primară din Tunari. După absolvirea Liceului "Dimitrie Cantemir" din București, a făcut facultatea de inginerie civilă şi industrială la Bucureşti şi prima sa slujbă a fost în proiectarea unor staţii de pompare.

În 1975, George Iacobescu s-a folosit de contactele sale din străinătate şi a emigrat în Canada. A lucrat ca inginer pentru Olympia & York în Toronto, apoi a fost promovat manager în construcţii şi ulterior a devenit vicepreşedinte al firmei, din 1978 până în 1987.

S-a mutat la Londra în 1988, pentru a superviza construcţia Canary Wharf. În anul 1987, a fost inițiat, ca urmare a deciziei premierului Margaret Thatcher, un proiect de reconversie și reabilitare a fostei zone a docurilor londoneze, proiect denumit "Canary Wharf", care a fost încredințat firmei pentru care lucra George Iacobescu, Olympia & York. Iacobescu devine vicepreședinte executiv responsabil cu realizarea bugetelor, cu proiectarea și construirea a jumătate din viitorul centru financiar Canary Wharf.

În anul 1994, a fost promovat ca membru în Consiliul de Administrație al Canary Wharf Holdings Limited ca director executiv, devenind vicepreședinte executiv în anul 1995 și președinte executiv în martie 1997 al unei companii ce are active de peste 5 miliarde de lire sterline. Iacobescu a supervizat dezvoltarea şi construcţia a circa 30 de clădiri de afaceri.

Canary Wharf este format din 34 de clădiri (24 de imobile de birouri, cinci mall-uri, un magazin universal, două centre de conferințe, teatre, cinematografe, cluburi de întreținere și sport). Complexul imobiliar are în componența sa primele trei dintre cele mai înalte blocuri zgârie-nori din Anglia, cum ar fi One Canada Square (244 de metri înălțime). În acest cartier își au sediul cele mai mari bănci din lume (Citigroup, Credit Suisse, Bank of America, Hong-Kong Shanghai Bank, Morgan Stanley, Barclays), precum și unele instituții media precum Reuters sau Daily Mirror. În clădirile complexului lucrează zilnic 100.000 oameni.

Canary Wharf este considerat ca fiind cel de-al doilea centru financiar din capitala Marii Britanii, după centrul financiar istoric "City" care s-a dezvoltat de-a lungul a 500 de ani. Ca volum al tranzacțiilor financiare, Canary Wharf a ajuns să dețină o treime din cel derulat în City, depășind însă volumul de tranzacții derulate în Frankfurt.

Canary Wharf Group este, totodată, cel mai mare finanţator al activităţilor de caritate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-08-17

TAGURI: innobilare George Iacobescu, Iacobescu Canary Wharf, Iaconescu Regina Elisabeta a II-a a Marii BritaniiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image