2018-09-24 14:39


OMV: Toate majorările de accize se vor regăsi în preţul final al carburanţilor

 |  14:26
OMV: Toate majorările de accize se vor regăsi în preţul final al carburanţilor

Companiile petroliere nu vor suporta o parte din creşterea de accize pe care o va introduce guvernul român de la 1 ianuarie, astfel că toate aceste majorări se vor regăsi în tarifele finale de la pompă, a declarat, vineri, şeful diviziei de Rafinare şi Marketing OMV, Manfred Leitner, la OMV Media Summit, eveniment organizat la Viena, notează Agerpres.

“De ce să împărţim noi această povară? În nicio ţară europeană nu suportăm noi aceste costuri. Este vorba de creşterea veniturilor la bugetul de stat. Va fi, evident, un impact asupra cererii, în ideea că va scădea consumul de carburanţi. Pentru noi e mai bine ca preţurile să fie cât mai mici”, a explicat Leitner, întrebat dacă toată creşterea accizelor se va regăsi mai departe în preţul final de la pompă sau dacă petroliştii vor suporta o parte din aceste costuri pentru a păstra nivelul cererii şi a nu pierde clienţi.

La începutul acestei luni, Ionel Blănculescu, analist economic şi consilier onorific al premierului Victor Ponta, a declarat  că preţul carburanţilor se va majora cu 6% în urma noilor măsuri care vor fi introduse de la 1 ianuarie 2014, însă companiile petroliere vor fi nevoite să absoarbă jumătate din această creştere, pentru a menţine consumul, astfel că scumpirea la pompă va fi de doar 3%.

“Există voci care vorbesc de o creştere explozivă a preţurilor, însă piaţa reglează cel mai bine lucrurile. Modificările vor duce la o creştere de 6% a preţului carburantului, însă cam jumătate din această majorare va fi absorbită de companiile care vând carburantul. Ele îşi permit acest lucru, uitaţi-vă ce profituri au, iar perspectiva scăderii consumului le va obliga pe companii să suporte ele jumătate din scumpire. Astfel că, la pompă, eu estimez că va fi o creştere de 3%'', a arătat Blănculescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-11-22

TAGURI: omv, scumpire, carburanti, benzina, ionel, blanculescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...