2018-12-11 22:23


Operatorii economici ar putea fi obligaţi să folosească doar anumite CASE de MARCAT

 |  18:34
Operatorii economici ar putea fi obligaţi să folosească doar anumite CASE de MARCAT

Conform unui proiect de ordonanță publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), operatorii economici ar putea fi obligați ca, începând cu data de 1 mai 2018, să utilizeze doar case de marcat cu jurnal electronic.

'Până la data de 31august 2017, prin ordin comun al ministrului Finanțelor Publice și al ministrului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, se aprobă procedura de avizare tehnică a modelelor de aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic. Până la data de 31 august 2017, prin ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF, n.r.), se aprobă informațiile conținute în registrul național de evidență a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate în județe și în sectoarele municipiului București, după caz, precum și metodologia și procedura de înregistrare a acestora. Începând cu data de 1 februarie 2018, Comisia de autorizare a distribuitorilor pentru aparate de marcat electronice fiscale avizate tehnic, autorizează numai distribuitori pentru aparatele de marcat electronice fiscale echipate cu jurnal electronic. Începând cu data de 1 mai 2018, se interzice comercializarea aparatelor de marcat electronice fiscale cu rolă jurnal (de generație veche)', se arată în Nota de fundamentare a proiectului.

Termenul limită până la care își mențin valabilitatea avizele/autorizațiile privind distribuția aparatelor de marcat electronice fiscale dotate cu rolă jurnal este 30 aprilie 2018.

Până la data de 1 iunie 2018, prin Ordin al președintelui ANAF, se aprobă procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale, precum și data începând cu care acestea se conectează la sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-27

TAGURI: case de marcat, jurnal elecronic, obligatie, operatori economici
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...