2017-01-23 14:53


Operatorii din turism vor să se unească într-un singur patronat

 |  15:55
Operatorii din turism vor să se unească într-un singur patronat

Nici Guvernul, nici patronii nu au o strategie clară de dezvoltare a turismului şi, mai mult, nu avem o cultură patronală, a precizat vineri Mohammad Murad, preşedintele Asociaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). “Timp de 20 de ani, fiecare am fost preocupaţi să facem ceva în primul rând pentru noi şi nu la nivel de sector turistic. Avem probleme cu autorităţile locale care nu ne ascultă şi nu ne consultă suficient pentru că puterea este greu de cedat. În acelaşi timp, românii au o problemă de încredere, reprezentanţii statului acuză patronii de evaziune fiscală, de muncă la negru, iar patronii îi acuză că fură în interes propriu. Plătim miliarde de euro prin impozite şi taxe şi nici măcar nu suntem consultaţi când este vorba de a se elabora o nouă lege în turism. Unul dintre aspectele importante care va duce la relansarea activităţii este scăderea taxelor şi a impozitelor în această industrie”, a spus Mohammad Murad.

Printre problemele pe care FPTR le are de rezolvat, în regim de urgenţă, se află unirea tuturor patronilor din turism într-un singur patronat, creşterea performanţei în învăţământul turistic şi realizarea unei strategii de aducere a turiştilor străini în România, potrivit Agerpres.

Conform reprezentanţilor FPTR, fără export orice industrie moare, iar industria turismului nu se poate dezvolta doar cu turişti români care călătoresc în interiorul sau în exteriorul graniţelor României.

Lipsa personalului calificat se simte cel mai acut în sectorul gastronomic dar nici agenţiile de turism nu au suficiente persoane cu o pregătire corespunzătoare. “Unirea tuturor patronatelor într-o Federaţie care să reprezinte sectorul în relaţia cu ministerul de profil este o prioritate în acest moment. Toţi trebuie să treacă peste orgolii, iar ANAT trebuie să înţeleagă că nu poate trăi fără această uniune”, a spus, la rândul său, omul de afaceri Viorel Păunescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image