2017-01-20 10:00

ECONOMIE


Operatorii structurilor de cazare vor fi obligaţi să se înregistreze în Sistemul Integrat de Evidenţă Turistică

 |  15:21
Operatorii structurilor de cazare vor fi obligaţi să se înregistreze în Sistemul Integrat de Evidenţă Turistică

Operatorii economici proprietari sau administratori ai structurilor de primire turistice vor fi obligaţi să îşi înregistreze unităţile şi activitatea de cazare în Sistemul Integrat de Evidenţă a Turiştilor (SIET). În caz contrar, aceştia pot fi sancţionaţi cu amenzi de până la 20.000 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern privind de accesul, evidenţa şi protecţia turiştilor, lansat vineri în dezbatere de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MRDT).

MDRT va pune la dispoziţia operatorilor economici proprietari sau administratori ai structurilor de primire turistice o aplicaţie prin utilizarea căreia, în baza înregistrării activităţii turistice, se pot realiza raportări în orice moment asupra gradului de utilizare a capacităţii de cazare, atât la nivel individual, al fiecărei structuri de primire turistice în parte, cât şi la nivel regional sau naţional, informează Agerpres.

Potrivit proiectului de act normativ, prin corelarea informaţiilor furnizate de SIET vor putea fi sancţionate de către instituţiile îndrituite tentativele sau faptele de neînregistrare a activităţii de cazare, ca activitate economică, de către operatorii economici.

Amenda pentru neînscrierea structurii de primire turistică în SIET variază între 10.000 lei şi 20.000 de lei.

De asemenea, persoanele care au săvârşit infracţiuni şi sunt urmărite naţional sau internaţional sau cele cunoscute ca fiind traficanţi, proxeneţi, prostituate, care utilizează serviciile de cazare ale unei structuri de primire turistice, pot fi reperate, localizate mai uşor de către instituţiile abilitate, aplicaţia implementată prin acest act normativ permiţând acest lucru, conform sursei citate.

Formularele Fişelor de anunţare a sosirii şi plecării turiştilor vor putea fi descărcate direct din SIET, din sistemul de gestiune hotelieră implementat în structurile de primire turistice şi pot fi achiziţionate în continuare, de către operatorii economici interesaţi ca şi tipizate, potrivit proiectului de act normativ.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-25

TAGURI: operatori turism, HG inregistrari Sistemul Integrat de Evidenţă a TuriştilorComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

NATALIA
23 Ian 2012

foarte bine ca operatorii o sa fie obligati ca fiecare turist sa fie inregistrat in sistemul integrat de evidenta turistica, foarte buna ideea doamnei udrea.
CATINCA
23 Ian 2012

Protestele trebuie sa inceteze, ele deja fac rau Romaniei. USL isi bate joc de romani, incercand sa-i foloseasca pentru propriile lor interese meschine. NU Ponta si NU Antonescu!
RARES
23 Ian 2012

Turismul romanesc este in mare parte facut la negru. De foarte putine ori mi s-au eliberat bonuri fiscale pentru cazare. Probabil ca sta si in puterea turistilor sa contracareze acest fenomen, astfel incat eforturile facute prin investitii de catre MDRT sa-si atinga scopul.
OCTAV
23 Ian 2012

E o initiativa foarte buna a doamnei ministru. Sunt foarte multe pensiuni care nu functioneaza corect, toate veniturile intrand direct in buzunarul proprietarului de pensiune, fara a plati impozite si taxe. Acest lucru trebuie sa inceteze!
FLAVIAN
23 Ian 2012

Investitiile facute de MDRT sunt tocmai pentru a atrage turisti in zona respectiva, dar din moment ce proprietarii de pensiuni nu platesc aceste taxe, investitiile nu au cum sa se amortizeze, devenind ineficiente.
VOICU
23 Ian 2012

Elena Udrea este preocupata de fiecare lucru chiar daca pentru unii jurnalisti slugarnici acesta poate parea neinsemnat, deoarece este ministrul care a investit cel mai mult in turism! Sunt convins ca va reusi sa gaseasca solutii pentru a combate si evaziunea fiscala practicata de hotelieri!
PETRU
27 Ian 2012

Implementarea acestui proiect va fi foarte benefica atat pt turisti cat si pt cei care ofera astfel de servicii.
DANIELA
27 Ian 2012

O decizie pe masura doamnei Udrea.Daca se va face asta se vor stii in procente exacte numarul turistilor din Romania.
MPD
27 Ian 2012

Acest lucru este un lucru bun, un lucru prin care intram si noi in randul lumii..cum se spune.suntem si noi la nivelul tarilor dezvoltate din Europa.
RAYO
27 Ian 2012

Un program care ne va ajuta in privinta dezvoltarii turismului din Romania
ALINUSH
27 Ian 2012

Sunt sigur ca prin acest program se va imbunatatii situatia turismului pentru ca se va stii exact zonele cu maxim de turisti si zonele cu minim de turisti.
ALESIA
27 Ian 2012

Furnizarea datelor despre turisti de catre hoteluri si pensiuni esti o chestie normala.Intram si noi in normalitate prin acest program.
BNEQ
27 Ian 2012

Infractorii nu vor mai avea cum sa se ascunda de acum inainte pentru ca se va stii imediat locatia lor.Imi place acest nou sistem.
DORIS
27 Ian 2012

Era inevibabil ca doamna Udrea sa nu adopte acest sistem pentru ca ea incearca sa faca doar bine turismului romanesc si rin acest sistem asta face!!
STANCU
02 Feb 2012

Era de asteptat ,din moment ce Elena Udrea sa implicat foarte mult in turism
MIHAI19
02 Feb 2012

In sfarsit se vad rezultatele Elenei ,sa vazut foarte clar ce inseamna Elena Udrea pentru aceasta tara
NICO19
02 Feb 2012

O treaba extraordinara a facut Elena Udrea pentru turismul romanesc ,unul dintre cei mai eficienti ministri ai acestui guvern
FLOREA
02 Feb 2012

Nu doar in acest an a crescut turismul ,daca ne uitam in ultimi ani de cand Elena Udrea este ministru ,turismul a crescut constant,o dovada clara de rezultate bune
DAN
02 Feb 2012

Investitiile pe care Elena Udrea le-a facut sunt justificate acum ,datorita actiunilor dansei turismul romanesc a ajuns la apogeu ,din ce in ce mai multi roamni prefera sa-si petreaca concediul in tara
ARTUR
02 Feb 2012

Acest lucru nu sa intamplat din senin ,sa produs datorita investitiilor facute cu cap de catre Elena Udrea cu bani europeni ,unul din putinele cazuri in care sa facut ceva bun cu bani europeni
DEPP
02 Feb 2012

De foarte mult timp nu sa mai investit in turismul romanesc ,asta pana la mandatul doamnei Elena Udrea care a facut investitii si promovari bine calculate ,din care se vad foarte bine rezultatele
JOHN
02 Feb 2012

Este foarte bine romani au inceput sa-si petreaca vacantele aici ,si asta datorita conducerii turismului roamnesc,ma intrec ce fac celelalte ministre ,unde sunt rezultatele?
MARIAN21
02 Feb 2012

O idee foarte buna din partea domnei Udrea ,sper sa o tina tot asa ,a reusit multe pentr-u turismul romanesc ,si se pare ca vrea sa ajunga cat mai departe
DORIAN
02 Feb 2012

De asta avem nevoie de oameni care se implica ,oameni care vor s-a promoveze aceasta capitala si s-a o ridice cat mai sus

Adauga un comentariu

Random image