2019-02-23 04:59


Orange şi Vodafone riscă amenzi de circa 50 de milioane de euro în urma investigaţiei Consiliului Concurenţei

 |  18:54
Orange şi Vodafone riscă amenzi de circa 50 de milioane de euro în urma investigaţiei Consiliului Concurenţei

ConsiliulConcurenţei ar putea amenda Orange România SA şi Vodafone România SA cu sumereprezentând minimum 5%din cifra de afaceri, pentru abuz de poziţie dominantă, în urma investigaţieideclanşate încă din anul 2006 şi finalizată în aceste zile. Amenzile ar puteafi aplicate în luna februarie 2011, când vor fi anunţate şi rezultatele finaleale anchetei derulate timp de patru ani, afirmă surse din instituţie.

Anultrecut, cifra de afaceri a Vodafone România SA a fost de 3,9 miliarde de lei,iar afacerile Orange România SA s-au ridicat la 4,4 miliarde de lei. Astfel,amenzile pe care le riscă fiecare din cele două companii se ridică la 200-250milioane de lei (aproximativ 50 milioane de euro). Amenda maximă pe care opoate da Consiliul Concurenţei unui agent economic este de 10% din cifra deafaceri.

PreşedinteleConsiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, adeclarat, recent, că raportul întocmit în urma anchetei recomandă sancţionareacelor doi operatori, însă o decizie se va lua numai dupa audierea lor, lasfârşitul lunii ianuarie, şi după ce Plenul instituţiei va delibera în acestcaz.

Consiliul Concurenţeia declanşat investigaţia la Orange România şiVodafone Româniaîn2006, în urma unor plângeri formulate de NetMaster Communications, careacuza atunci cele două companii depractici anticoncurenţiale în ceea cepriveşte obligaţiile de interconectare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-06-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...