2016-10-22 10:22

ECONOMIE


Orban cere susţinere de la bănci

 |  18:45
Orban cere susţinere de la bănci

Ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, doreşte ca băncile să se implice mai mult în activitatea de implementare a proiectelor finanţate din bani europeni, inclusiv prin promovarea unor produse speciale de creditare destinate acestui domeniu. La o masă rotundă organizată de MAEur cu reprezentanţi ai mediului bancar din România, Orban s-a referit la dezvoltarea de către bănci a unor instrumente financiare inovative care să ofere împrumuturi mai bune pentru cofinanţarea proiectelor europene. Orban a precizat că la nivelul Comisiei Europene vor fi oferite soluţii şi modele, însă numai pentru fondurile naţionale şi regionale. El a subliniat că, în perspectiva următoarei perioade de programare financiară 2014-2020, băncile s-ar putea inclusiv acredita, în urma desfăşurării unor licitaţii, ca organisme intermediare private, o revoluţie practic în domeniul fondurilor europene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-25

TAGURI: Orban, MAEur, fonduri europeneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Tiberiu Urdăreanu dezvăluie de ce ”l-a dat în gât pe Orban” la DNA Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, deţinătorul UTI, explică, într-un interviu acordat... Acum 16 ore | (1)
Cote. Orban atacă Premierul ungar Viktor Orban va avea, la Consiliul European care începe joi la Bruxelles,... 19 Oct 2016 | (0)