2016-12-04 22:45

ECONOMIE


Orban cere susţinere de la bănci

 |  18:45
Orban cere susţinere de la bănci

Ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, doreşte ca băncile să se implice mai mult în activitatea de implementare a proiectelor finanţate din bani europeni, inclusiv prin promovarea unor produse speciale de creditare destinate acestui domeniu. La o masă rotundă organizată de MAEur cu reprezentanţi ai mediului bancar din România, Orban s-a referit la dezvoltarea de către bănci a unor instrumente financiare inovative care să ofere împrumuturi mai bune pentru cofinanţarea proiectelor europene. Orban a precizat că la nivelul Comisiei Europene vor fi oferite soluţii şi modele, însă numai pentru fondurile naţionale şi regionale. El a subliniat că, în perspectiva următoarei perioade de programare financiară 2014-2020, băncile s-ar putea inclusiv acredita, în urma desfăşurării unor licitaţii, ca organisme intermediare private, o revoluţie practic în domeniul fondurilor europene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-25

TAGURI: Orban, MAEur, fonduri europeneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Ministrul Fondurilor Europene: rată de absorbție a fondurilor europene sub media UE Romania inregistreaza o rata de absorbtie a fondurilor europene in perioada 2014-2020 sub media... 30 Noi 2016 | (0)
UKIP. Fonduri europene Comisia electorală britanică a anunțat marți că a deschis o anchetă în legătură cu... 22 Noi 2016 | (0)