2017-01-23 18:59


Orban: Comisia Europeană cere ca programul de reabilitare termică să nu se aplice în toată ţara

 |  19:55
Orban: Comisia Europeană cere ca programul de reabilitare termică să nu se aplice în toată ţara

Leonard Orban a declarat luni că Executivul va trebui să negocieze cu reprezentanţii Comisiei Europene programul de reabilitare termică a locuinţelor, CE apreciind că acest program nu se poate aplica pe întreg teritorul României. "În interiorul anumitor programe va trebui să vedem, să reorientăm banii spre acele proiecte care ne vor ajuta să cheltuim aceşti bani. Să vă dau un exemplu care se discută în mod clar şi va trebui să-l discutăm cu Comisia Europeană,  să-l negociem cu Comisia Europeană, este cel legat de reabilitarea termică a locuinţelor. În momentul de faţă nu sunt bani prevăzuţi pentru această chestiune, va fi o negociere foare dură, Comisia Europeană ne spune de exemplu că nu putem să aplicăm această chestiune  pentru întreg teritoriul României, ci doar eventual pentru anumite zone care sunt mai puţin dezvoltate, va fi o negociere foare dificilă, dar sper să obţinem un reuzultat cât mai bun", a mai precizat Orban la finalul audierilor.

El a mai spus că a primit asigurări că avea sprijinul primului ministru şi că doreşte să îmbunătăţească "situaţia din sistem", precizând că trebuie luate fonduri de la anumite ministere şi transferate la altele pentru a putea să asigurăm o rată mai mare a absorbţiei fondurilor europene, potrivit NewsIn.

Leonard Orban a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de afaceri europene şi administraţie, în urma nominalizării sale pentru preluarea Ministerului afacerilor europene. În lipsa parlamentarilor USL, senatorii şi deputaţii puterii l-au avizat favorabil doar cu o singură abţinere venită din partea lui Mircia Giurgiu. Votul asupra înfiinţării Ministerului Afacerilor Europene şi a numirii lui Leonard Orban va fi dat marţi de plenul reunit al celor două camere.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-08-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image