2016-12-04 20:39

ECONOMIE


Orban: Ţinta de deficit pe 2011,în pericol

 |  19:15
Orban: Ţinta de deficit pe 2011,în pericol

România riscă să iasă din ţinta de deficit bugetar de 4,4% din Produsul Intern Brut fixată pentru anul 2011 dacă nu obţine de la Comisia Europeană deblocarea rambursărilor în proiectele europene, a avertizat, marţi, ministrul afacerilor europene, Leonard Orban. ”În momentul de faţă, orice fel de plată internă efectuată are repercusiuni asupra deficitului bugetar. Nu uitaţi că ne-am fixat pentru acest an o ţintă de 4,4%. În măsura în care nu se deblochează plăţile şi nu vor fi deblocate plăţile de către Comisie şi vor continua aceste plăţi interne, există riscul să se depăşească acest deficit bugetar. Toate speranţele sunt în faptul că în câteva săptămâni, în cursul lunii decembrie se va lua de către CE o decizie pozitivă. Repet, astea sunt speranţele în momentul de faţă”, a spus ministrul, citat de Agerpres. Oficialul a menţionat că încă mai sunt autorităţi care mai au fonduri pentru a efectua plăţile interne, dar altele le-au terminat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-25

TAGURI: leonard orban, deficit, pericolComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Decesul lui Leonard Cohen a avut loc "brusc, neașteptat și în pace". Interpretul a murit în somn Robert B Kory, managerul lui Leonard Cohen, a declarat că decesul interpretului a avut loc "brusc,... 17 Noi 2016 | (0)
Expert: Deficitul de personal pe piața IT este 50.000 de oameni! România are în acest an un deficit de 50.000 de oameni pe piața muncii în sectorul IT, a... 23 Noi 2016 | (0)