2016-10-22 06:54

ECONOMIE


Orban: UE ne-ar putea tăia o finanţare

 |  16:28
Orban: UE ne-ar putea tăia o finanţare

Ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, a declarat că România riscă suspendarea unui program finanţat cu fonduri europene şi că la începutul lunii martie se va şti dacă va exista sau nu o întrerupere formală a plăţilor. "Sper să reuşim să evităm (întreruperea plăţilor, n.r.). Odată ce, anul trecut, Comisia Europeană a constatat probleme în programele finanţate din bani europeni, acum este extrem de vigilentă", a spus Orban, la The Money Channel. Ministrul a precizat că “nu se va mai repeta ce a fost anul trecut, adică o suspendare, chiar dacă a fost pe o bază informală, pentru toate programele. Acum, dacă va exista o întrerupere formală a plăţilor, va fi pentru un program sau pentru altul. Nu va mai fi general", a spus Orban. În iunie 2010, CE a blocat plăţile pe o axă din Programul Operaţional Regional, după ce a constatat nereguli în achiziţiile publice. România a suspendat apoi, în iulie, trimiterea cererilor de rambursare pentru toate programele finanţate din fonduri structurale. Procesul a fost reluat în decembrie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-17

TAGURI: Leonard Orban, finanţarea UE, întrerupere plăţi CEComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Schimbarea la faţă a comisarilor europeni români. Azi, Leonard Orban. Imagini cât mii de cuvinte Leonard Orban, născut pe 28 iunie 1961, la Braşov, a fost secretar de stat în Ministerul... 18 Oct 2016 | (1)
Leonard Doroftei, adus cu mandat la instanţa supremă Leonard Doroftei a fost adus, miercuri dimineață, cu poliţia la instanţa supremă pentru a fi... 19 Oct 2016 | (0)