2018-11-15 02:07


Ovidiu Silaghi, la încălzire pentru postul de ministru

 |  18:22
Ovidiu Silaghi, la încălzire pentru postul de ministru

Premierul Victor Ponta a preluat interimatul la Ministerul Transporturilor (MT) după revocarea ministrului Relu Fenechiu, el exprimându-şi speranţa că PNL va numi un nou ministru în următoarele zile. Ponta a precizat că a avut o convorbire telefonică pe această temă cu liderul PNL, Crin Antonescu, aflat în concediu, şi că va face propunerea către şeful statului după o decizie a PNL. Pe de altă parte, surse din PSD au afirmat, luni, că ar putea avea loc o discuţie în USL privind un schimb de ministere între PSD şi PNL, în contextul în care PNL trebuie să facă o nominalizare pentru ministrul Transporturilor. BPN al PNL se va reuni marţi, începând cu ora 12.00, la Camera Deputaţilor, pentru a face nominalizarea la MT.

Victor Ponta a precizat că doar va gira politic activitatea secretarilor de stat în perioada interimatului. Activitatea curentă a MT va fi coordonată de secretarul de stat Cristian Ghibu, a spus premierul, care s-a întâlnit, luni, la sediul ministerului, cu ambii secretari de stat şi cu secretarul general al instituţiei, precum şi cu preşedinţii consiliilor de administraţie de la principalele companii de stat din domeniul transporturilor.

Întrebat dacă are vreo preferinţă între Ovidiu Silaghi şi Mugur Cozmanciuc, numele vehiculate în PNL pentru portofoliul Transporturilor, Victor Ponta a spus: "Îi cunosc foarte bine pe amândoi, amândoi au mai fost în Guvern, unul ministru, celălalt secretar de stat, dar aştept decizia celor de la PNL, o discutăm, după care, nu uitaţi, trebuie să-i propun preşedintelui".

Ovidiu Silaghi, în prezent “favorit” pentru postul de ministru al Transporturilor, a venit luni la Palatul Victoria, în intervalul în care premierul se afla la sediul MT, pentru a prelua mandatul interimar de ministru. Premierul s-a arătat surprins de faptul că Silaghi este deja la Palatul Victoria, dar a precizat că se va întâlni cu acesta dacă tot este la sediul Guvernului. Întrebat dacă potenţialul ministru a venit neinvitat, Ponta a afirmat că "Guvernul este mare", sugerând astfel că este posibil ca Silaghi să fi venit la Palatul Victoria pentru a discuta cu altcineva.

"O să discut şi astăzi, şi mâine, am discutat cu Antonescu la telefon, pentru că nu este în ţară, o să discut cu Chiţoiu, care ca vicepremier coordonează activitatea în Guvern din partea colegilor liberali, şi trebuie să vorbesc cu preşedintele, evident, pentru că nu vreau să fac o propunere înainte de a-l informa, altfel... aşa cred că trebuie să funcţioneze lucrurile", a spus Ponta, la plecarea de la Ministerul Transporturilor.

Surse politice au declarat, recent, că, neoficial, pentru postul de ministru a fost propus Ovidiu Silaghi, variantă pe care însă premierul Ponta o analizează, având în vedere că acesta a făcut obiectul unei sesizări a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), informează Mediafax. "Premierul vrea să se lămurească dacă nu vor apărea probleme în cazul lui Silaghi, dacă acesta va fi propus şi oficial de către PNL ca ministru", au arătat sursele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-15

TAGURI: victor, ponta, interimat, Ministerul, Transporturilor, Ovidiu, Silaghi, PNL, schimb, ministere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...