2018-12-15 13:46


Pace în Marea Neagră

 |  15:23
Pace în Marea Neagră

Sterling Resources Ltd. a ajuns la un acord cu Guvernul României asupra unui pachet de probleme care vor rezolva chestiunea diferendului notificat statului român în data de 20 iunie 2011, precizează Agerpres. Astfel, cele două părţi au ajuns la un acord privind aprobarea transferului unor cote de participare la drepturile de explorare a unor perimetre din platoul continental al Mării Negre către partenerii Sterling, Petro Ventures International Ltd. (20%) şi Gas Plus (15%), informează compania.

“La o întâlnire cu ministrul Ion Ariton (n.r. - ministrul economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri) şi cu preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), Alexandru Pătruţi, s-a ajuns la un acord privind aprobarea transferului unor cote de participare către partenerii Sterling, Petro Ventures International Ltd. (20%) şi Gas Plus (15%). În plus, Guvernul va confirma valabilitatea până în luna mai 2014 a perioadei iniţiale a tuturor licenţelor offshore deţinute de Sterling, cu două perioade de prelungire, fiecare cu durata de 3 ani. Compania şi ANRM se aşteaptă să finalizeze documentaţia aferentă acestei înţelegeri în termen de 10 zile”, se menţionează în comunicatul Sterling.

Mike Azancot, preşedinte şi director general executiv al Sterling Resources a afirmat că “deşi suntem în aşteptarea documentaţiei finale privind înţelegerile convenite, putem confirma faptul că întâlnirile organizate la Bucureşti anunţă o nouă eră în privinţa planurilor noastre viitoare în România. Recenta modificare a legii române privind autorizarea lucrărilor de construcţii, aprobarea transferului unor cote de participare şi soluţionarea problemei termenelor contractuale vor permite reluarea operaţiunilor de explorare şi dezvoltare în Marea Neagră”.

Sterling Resources Ltd. este o companie canadiană de petrol şi gaze cu sediul în Calgary, Alberta, listată la bursă în Canada. Compania derulează operaţiuni în Regatul Unit, România, Franţa şi Ţările de Jos şi acţiunile sale sunt tranzacţionate la Bursa de Valori TSX sub simbolul “SLG”.

Consorţiul format din companiile Sterling Resources, PetroVentures şi Gas Plus va investi în următoarea perioadă între 500 de milioane de dolari şi un miliard de dolari în explorări în zonele Ana şi Doina, care fac parte din perimetrele Pelican şi Midia, concesionate de la statul român, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Reprezentanţii consorţiului s-au întâlnit, joi, cu ministrul economiei, Ion Ariton, pentru a discuta despre explorarea de zăcăminte de hidrocarburi în Marea Neagră. La întâlnire a participat şi preşedintele Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale, Alexandru Pătruţi. În cadrul discuţiilor, reprezentanţii consorţiului au anunţat că au finalizat toate negocierile şi procedurile cerute de legislaţia românească pentru reluarea explorărilor în perimetrele concesionate din Marea Neagră.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-03-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...