2018-12-19 16:35


Paris, Barcelona şi Londra -principalele destinaţii de vacanţă dorite de români

 |  19:37
Paris, Barcelona şi Londra  -principalele destinaţii de vacanţă dorite de români

Paris, Barcelona şi Londra sunt principalele destinaţii de vacanţă în care majoritatea românilor doresc să călătorească, potrivit datelor furnizate de aplicaţia HotelPeeps, dezvoltată de Zitec. Conform aplicaţiei, aproximativ 35% dintre utilizatorii români au indicat pe lista de destinaţii în care ar dori să plece în vacanţă capitala Franţei, Paris. În acelaşi timp, Barcelona şi Londra se află pe poziţii egale, în listele a 16% dintre utilizatori. New York, Roma şi Amsterdam sunt şi ele în topul destinaţiilor de vacanţă preferate de români.

Utilizatorii HotelPeeps au întocmit o listă totală de 1.045 de oraşe în care şi-ar dori să ajungă, din 184 de ţări.

În ceea ce priveşte oraşele cele mai vizitate de români, HotelPeeps arată că 14% dintre aceştia au fost cel puţin o dată în Paris, în timp ce 13% la Viena şi 10% la Barcelona.

La nivel de ţară, 25% din utilizatorii HotelPeeps care au postat călătoriile efectuate, au fost cazaţi cel puţin o dată la un hotel din România, 21% au stat măcar o noapte în Spania, în timp ce 20% în Franţa. În total, în cadrul aplicaţiei sunt raportate în prezent 4.370 de sejururi efectuate de români.

“Când vine vorba de hotelurile în care aleg să se cazeze românii, aceştia preferă, în proporţie de 73%, unităţile de patru stele şi pe cele de trei stele. Cele de cinci stele sunt vizitate de doar 18% dintre români”, a spus Alexandru Lăpuşan, CEO Zitec.

În Franţa, cei mai mulţi români (40%) aleg să se cazeze în hotelurile de trei stele, în timp ce în Italia şi Austria 50% optează pentru unităţile de patru stele. Pe de altă parte, Turcia a atras 60% dintre turiştii români în hotelurile de cinci stele. “Pentru fiecare destinaţie preţul variază foarte puternic în funcţie de perioadă, uneori fiind vorba de evenimente locale de care călătorul nici nu este informat - dar plăteşte preţul ridicat de acestea. De multe ori, amânând cu o săptămână o deplasare se pot face economii de cel puţin 50%”, a mai spus Alexandru Lăpuşan. D.M.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...