2018-11-12 20:12


Pascariu îl acuză pe Heinzmann de incompetenţă

 |  19:10
Pascariu îl acuză pe Heinzmann de incompetenţă

Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al TAROM, Dan Pascariu, spune că activitatea managerului privat desemnat, Christian Heinzmann, a fost sub aşteptări şi de aceea, la solicitarea CA, acesta a acceptat reducerea mandatului de la patru ani la un an. Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, şi-a trimis Corpul de control la TAROM pentru a depista cauzele neînţelegerilor de la conducerea companiei.

„Afirmaţiile domnului Heinzmann cu privire la performanţele financiare ale companiei pe primele cinci luni sunt triumfale sau inexacte. CA apreciază reducerea pierderilor, dar, din păcate, contribuţia conducerii executive la această reducere este nesemnificativă”, a spus Pascariu. În opinia sa, reducerea pierderilor este cauzată fie de unele măsuri luate de CA înainte de numirea lui Heinzmann, cum ar fi raţionalizarea achiziţiilor, fie de unele măsuri conjuncturale cum sunt scăderea preţului la combustibil şi a cheltuielilor cu amortizările. „Referitor la aşa-numita trecere pe profit în luna mai, precizăm că, în fiecare an, în perioada de vară, TAROM înregistrează venituri mai mari decât cheltuielile datorită biletelor achiziţionate în avans. După încheierea sezonului turistic, pierderile vor reveni, în lipsa unor măsuri de restructurare majoră”, a spus Pascariu, citat de Mediafax.

Fenechiu: Am trimis o echipă de control la TAROM

 

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a trimis o echipă de control la TAROM pentru a vedea care este situaţia reală a companiei. „De ce am trimis Corpul de control la TAROM? Pentru că există două părţi: Consiliul de Administraţie, care mi-a transmis că rezultatele financiare şi prestaţia managementului companiei nu sunt cele bune şi nu corespund contractului de management pe care şi l-a asumat domnul Heinzmann, iar, pe de altă parte, domnul Heinzmann iese în conferinţă de presă şi îmi spune că rezultatele sunt foarte bune, că am avut profit pentru prima oară în luna mai. Am considerat că cel mai bine este să trimit o echipă mixtă de control - auditul Ministerului Transporturilor şi Corpul de control - să verifice, şi asta am cerut, cine are dreptate, dacă este sau nu o activitate performantă la TAROM pe primul semestru. În şase luni, poţi să-ţi dai seama dacă activitatea duce spre profit sau spre pierdere”, a explicat Fenechiu într-o conferinţă de presă. În altă ordine de idei, ministrul a subliniat că scurtarea mandatului lui Christian Heinzmann de la patru la un an este strict decizia CA al TAROM.

La începutul săptămânii trecute, Christian Heinzmann, CEO-ul belgian al TAROM, îl acuza pe Dan Pascariu că l-a forţat să accepte reducerea mandatului în fruntea companiei sub ameninţarea demiterii. Heinzmann a semnat o anexă la contractul prin care mandatul său se reduce de la patru ani la doar un an, facând ca şefia sa la TAROM să se încheie practic în luna noiembrie a.c.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-04

TAGURI: tarom, transporturi, pascariu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...