2019-01-24 14:56


Patru din zece români nu au încredere în sistemul bancar

 |  17:58
Patru din zece români nu au încredere în sistemul bancar

Recentele probleme care au loc în Grecia şi în alte state de la periferia zonei euro au făcut ca românii să nu mai aibă mare încredere în sistemul bancar local. Problema încrederii nu este una tocmai nouă, având în vedere că instituţiile de creditare nici nu s-au dat în vânt prea mult să o recâştige, principala ţintăfiind profitul. Astfel că patru din zece români nu prea au încredere sau nu au încredere deloc în sistemul bancar, potrivit unui studiu realizat de iVox.ro.

Paradoxal, chiar dacă nu au încredere în instituţiile de creditare, majoritatea recunoaşte că lucrează cu cel puţin două bănci. Pe acelaşi principiu, doar unul din zece români se declară nemulţumit de serviciile oferite de băncile autohtone.

În condiţiile în care în România activează şase bănci cu capital majoritar grecesc, 35,8% dintre respondenţii studiului consideră că stabilitatea sistemului bancar din România poate fi afectat în mare măsură de criza economică din Grecia.

Procentul celor care cred că această stabilitate poate fi afectată de criza greacă este în medie de 39,6%, în timp ce 24,6% dintre respondenţi au încredere că stabilitatea sistemului bancar autohton va fi afectată în mică şi foarte mică măsură.

Analizând capacitatea de a face economii, se sesizeazăfaptul că, în momentul de faţă, 30,8% dintre respondenţi nu fac deloc economii. Aceştia sunt urmaţi de încă 29,8% care fac economii foarte greu şi de 20,7% care fac economii greu. Acceptabil se descurcă doar 16% dintre respondenţi. Comparativ cu anul precedent, 25% dintre respondenţi declară că fac economii mult mai greu, iar 18,8% mai greu. Doar 4,7% dintre respondenţi declară că fac economii mai uşor ca anul trecut. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-14
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MANEA IONUT
03 Aug 2011

Daca recentele probleme care au loc în Grecia şi în alte state de la periferia zonei euro au făcut ca 4 romani din 10 sa nu aiba incredere in banci, recentele probleme ale romanilor din Romania au facut ca increderea in banci sa fie 1 la 1 milion. Nici macar angajatii bancilor nu mai au incredere in banci.
ERNA
13 Dec 2012

Toti cei care am emigrat din tara stim ca eamirgrea este o cale grea,cu multe eforturi si nu intotdeauna success.Este impresia mea ca romanul care traieste in tara altuia cauta mereusa-si justifice cumva decizia de a emigra si a depune efortul de a se adapta in tara altuia.Una din caile de a justifica decizia este continua comparare cu situatia dintara de unde am plecat si cautarea de a gasi probleme acolo chiar candin realitate s-au facut progrese imense adica de a vedea numai parteagoala a paharului nu partea plina.Este de inteles aceasta stare sufleteasca. Cu cat trecem mai repede peste acest stadiu din integrarea in strainatate cu atat este mai bine pentru noi toti.
PRIYA
14 Dec 2012

Am vazut pozele de cetiva ori deja si pot sa spun ca mi-au adus si mie aminte de anii de demult. Spre deosebire de D-ul Gilbert eu am terminat liceul Matei Basarab in 63. In 64 cind probabil ma aflam pe aceasi lista de 60 de studenti dati afara de la constructii nu m-a incurajat nimeni sa plec. Din contra n-am primit aprobarea. Am pierdut doi ani din viata ( am lucrat un an) si am intrat din nou la Petrol unde am terminat in 1970. Poate mai aveti o copie dupa lista de 60 de studenti dati afara de la constructii. Pe vremea aceea mai faceam si niste emisiuni la televisiunea pentru copii impreuna cu Camelia, Razvan si Irina. Am fost dat afara si de acolo tot ca dusman al poporului. Din 81 sint si eu in Canada
Random imageUltimele stiri

loading...