2016-12-07 14:41

ECONOMIE


Penalizări la autostradă

 |  17:18
Penalizări la autostradă

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat, marţi, că autostrada Bucureşti-Ploieşti nu va fi finalizată la timp, respectiv pe 15 decembrie, iar constructorii vor primi penalităţi zilnice de 0,05% din valoarea contractului, informează Agerpres. “Autostrada nu va fi finalizată pe 15 decembrie, iar constructorii vor plăti penalităţi de 0,05% din costul lucrării în fiecare zi. Probabil că lucrările vor fi inaugurate în primăvara anului viitor”, a spus ministrul Transporturilor.

Termenul iniţial de finalizare a lucrărilor începute în 2006 era vara anului 2009, însă în urma unor amânări succesive şi chiar a unor discuţii privind rezilierea contractului, termenul final stabilit a fost 15 decembrie 2011, care nu va fi nici acesta respectat.

Lucrările la autostrada Bucureşti - Ploieşti sunt împărţite în două sectoare, respectiv Bucureşti-Moara Vlăsiei, unde lucrează consorţiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, şi Moara Vlăsiei-Ploieşti, construit de asocierea UMB Spedition - PA & CO Internaţional şi Euroconstruct Trading. Autostrada va avea 62 de kilometri, din care erau finalizaţi, la începrtul lunii noiembrie, 25 de kilometri, iar valoarea totală a lucrărilor se ridica la 450 de milioane de euro. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-25

TAGURI: autostrada, bucureşti_ploieşti, impressa_pizzarotti, tirrena_scavi, umb_spedition, pa_&_co_international, euroconstruct_tradingComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Reparații pe Autostrada Soarelui Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, timp de mai... 17 Noi 2016 | (0)
Carambol pe o autostradă din China. 17 morți și 37 de răniți Un număr de 56 de vehicule au fost implicate într-un carambol pe o autostradă din nordul Chinei,... 22 Noi 2016 | (0)