2017-01-20 18:07

ECONOMIE


Penalizări la autostradă

 |  17:18
Penalizări la autostradă

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat, marţi, că autostrada Bucureşti-Ploieşti nu va fi finalizată la timp, respectiv pe 15 decembrie, iar constructorii vor primi penalităţi zilnice de 0,05% din valoarea contractului, informează Agerpres. “Autostrada nu va fi finalizată pe 15 decembrie, iar constructorii vor plăti penalităţi de 0,05% din costul lucrării în fiecare zi. Probabil că lucrările vor fi inaugurate în primăvara anului viitor”, a spus ministrul Transporturilor.

Termenul iniţial de finalizare a lucrărilor începute în 2006 era vara anului 2009, însă în urma unor amânări succesive şi chiar a unor discuţii privind rezilierea contractului, termenul final stabilit a fost 15 decembrie 2011, care nu va fi nici acesta respectat.

Lucrările la autostrada Bucureşti - Ploieşti sunt împărţite în două sectoare, respectiv Bucureşti-Moara Vlăsiei, unde lucrează consorţiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, şi Moara Vlăsiei-Ploieşti, construit de asocierea UMB Spedition - PA & CO Internaţional şi Euroconstruct Trading. Autostrada va avea 62 de kilometri, din care erau finalizaţi, la începrtul lunii noiembrie, 25 de kilometri, iar valoarea totală a lucrărilor se ridica la 450 de milioane de euro. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-25

TAGURI: autostrada, bucureşti_ploieşti, impressa_pizzarotti, tirrena_scavi, umb_spedition, pa_&_co_international, euroconstruct_tradingComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image