2017-01-25 01:28


Pensiile ar putea creşte în aprilie 2012

 |  13:14

Coaliţia a acceptat luni solicitarea UDMR ca pensiile să crească în prima jumătate a anului viitor, iar propunerea va fi cuprinsă atât în proiecţia bugetară pe 2012, cât şi în scrisoarea de intenţie a Guvernului către FMI, a declarat pentru NewsIn liderul deputaţilor UDMR Mate Andras.Astfel, pensiile ar putea avea o uşoară creştere în luna aprilie, urmând ca valoarea punctului de pensie să fie majorat cu rata inflaţiei plus 50% din creşterea reală a salariului mediu brut. "UDMR a mai făcut această propunere în urmă cu o lună, toată lumea ştia că aceasta este dorinţa UDMR şi nimeni nu s-a opus. UDMR a reuşit să obţină şi ca această propunere să fie conţinută în scrisoarea către FMI", a mai declarat Mate.

Liderii coaliţiei au discutat şi despre bugetul pe 2012. "Deocamdată, deficitul pe care l-am discutat azi variază între 1,9 şi 2,2%", a mai afirmat deputatul UDMR. Mate a mai precizat că bugetul ar putea fi gata săptămâna viitoare, deoarece după discutarea acestuia cu FMI, parametrii trebuie agreaţi şi de CE. 

Pe de altă parte, ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat luni, la TVR, că această creştere a pensiilor "nu este o certitudine" şi că totul depinde de banii care sunt strânşi la buget în prima parte a anului viitor.

FMI ar putea fi de acord cu anumite creşteri ale veniturilor pensionarilor şi bugetarilor doar dacă la nivel internaţional situaţia economică nu se va deprecia. "FMI a arătat că este posibil şi corect să se procedeze la măriri de salarii bugetare şi pensii de la jumătatea anului, în funcţie însă şi de evoluţiile economice internaţionale", a declarat un reprezentant al coaliţiei de guvernământ ce a participat la întâlnirea de săptămâna trecută dintre liderii coaliţiei şi delegaţia FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIUS
08 Noi 2011

Îmi place la PDL faptul că, în prag de campanie electorală, tot nu cade în patima populismului – mărirea de pensii şi salarii ca să câştige un plus în alegeri.
ALEX
08 Noi 2011

da ... prefera sa nu fie populisti si sa fure TOT :))
ANDREI MARCU
08 Noi 2011

Alex, nu e chiar asa, foarte multi bani sunt folositi in investitii, de unde obtinem beneficii pe termen lung. In plus, nu e normal sa cheltuim iresponsabil acum si sa nu stim daca economia ne va permite sa sustinem aceste salarii, pentru ca atunci ne intoarcem de unde am plecat, daca nu chiar mai rau.
MRUXANDRA
08 Noi 2011

Imi place ca pdl-ul actioneaza cu prudenta..nu se angajeaza in a promite cresteri salariale sau de pensii fara a stii exact care va fi situatia in anul ce vine.
Random image