2018-12-13 03:45


Penurie de anvelope de iarnă

 |  14:22
Penurie de anvelope de iarnă

Anvelopele de tip C pentru autoutilitare nu se mai găsesc pe piaţă, iar preţurile au explodat până la 40% în ultimele trei luni în urma introducerii obligativităţii anvelopelor de iarnă, potrivit unei analize a Federaţiei Operatorilor Români de Transport. Concluziile acestei analize arată că există o criză a anvelopelor de iarnă, în special a celor de tip C, pentru autoutilitare şi dube, în general preţurile anvelopelor crescând între 25 şi 40%, precizează Agerpres.

Tezele conform cărora statul va câştiga din cumpărarea acestor anvelope sunt false, deoarece 85% din vânzările totale de anvelope din România provin din import, arată reprezentanţii FORT. Chiar şi anvelopele produse în ţarăsunt întâi exportate către centrele logistice din Europa şi ulterior reimportate, iar TVA-ul încasat de stat este astfel suportat la o valoare majorată de către cumpărătorul final. Reprezentanţii FORT susţin că românii sunt în situaţia de a cumpăra la preţ dublu anvelope din Europa fabricate în România.

Soluţia alternativă găsită de unii importatori este China, însă aceştia, profitând de situaţia existentă, aproape că au dublat preţul produselor, se arată în analiza FORT.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-18

TAGURI: anvelope, autoutilitare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...