2018-11-18 21:11


Petre DAEA despre prețul OUĂLOR: “S-a potolit”. Oare așa o fi?

 |  15:13
Petre DAEA despre prețul OUĂLOR: “S-a potolit”. Oare așa o fi?

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit miercuri despre explozia preţului la ouă. Acesta spune că prețul s-ar fi "potolit" în unele magazine. Pe bune? În supermarketurile mari și mici prețul ouălor a rămas în continuare foarte ridicat, de peste un leu per bucată.

"Am observat un lucru extrem de interesant: s-a potolit acest preţ. Era cât pe aici să rupă şi tavanul în unele magazine. Noi nu putem sta indiferenţi, nu putem sta stană de piatră în faţa unei asemenea situaţii. Am constatat că în unele magazine lucrurile s-au îmbunătăţit din punctul de vedere al preţurilor", a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii.

Petre Daea a mai precizat că a analizat motivele care au dus la scumpirea ouălor, spunând că nu este normal ca un ou cumpărat cu 50 de bani de la fermă să ajungă pe raftul magazinelor la un preţ dublu: "Ne-am dus în ferme, am discutat cu reprezentanţii fermierilor şi am analizat elementele de cost de producţie (furaj, medicamente, manopera, energie), iar costul e de 36 de bani. De la costul de producţie, oul pleacă apoi ambalat. Furnizorul îl aduce în magazin la preţul de 52 de bani. De aici şi până la un leu am căutat explicaţii. Pe unele le-am găsit, pe altele nu. Negăsind explicaţiile, am solicitat sprijinul Consiliului Concurenţei”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-22

TAGURI: pret oua, petre daea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
22 Noi 2017

Iar umbla cu gainarii!
ANONIM
23 Noi 2017

PAI CINE FACE OUALE MAI CARCOTAS DESTEPT? TU POATE CONSUMI OUA FACUTE DE CAI
UN ROMAN
23 Noi 2017

IN TOATE TARILE LUMII ( CU EXCEPTIA CHINEI) OUALELE SE VAND LA BUCATA. IN FUNCTIE DE VALOAREA LOR POTI SA STII VALOAREA MONEDEI. INAINTE DE 1989 UN OU COSTA CIRCA 30 DE BANI. DACA AVEAI 1000 DE LEI SALARIU CUMPARAI CIRCA 3000 DE OUA. DACA, CRESTE VALOAREA OU-LUI SCADE VALOAREA LEULUI....ALTFEL SPUS NOI AVEM O VALOARE MAI MICA A LEULUI. ....DEVALORIZARE FRATIOARE......
MIREL
23 Noi 2017

Creste valoarea oului scade valoarea leului. PETRE DAEA NU STIE ASTA. Creste valoarea oului scade valoarea monedei. ESTE CEL MAI SIMPLU MOD DE A CUNOASTE VALOAREA MONEDEI TARII RESPECTIVE.
ANONIM
25 Noi 2017

D-ul DAEA NE CREDE PROSTI. CRESTE PRETUL OUALELOR SCADE PUTEREA DE CUMPARARE. ADICA LEUL SE DUCE......OARE POLITICIENII NU INTELEG CA, LEUL SE DEPRECIAZA. OUL ESTE UN IMPORTANT FACTOR CARE SPUNE CARE ESTE PUTEREA DE CUMPARARE A MONEDEI NATIONALE...ALTFEL SPUS ESTE RAU RATIOARE ...
Random imageUltimele stiri


loading...