2018-05-24 22:25


Petrom ieftineşte carburanţii

 |  20:01
Petrom ieftineşte carburanţii

După o perioadă de creştere, cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere scad, ceea ce conduce la o uşoară ieftinire a carburanţilor la pompele din România. OMV Petrom, cea mai mare companie petrolieră din România va reduce preţurile la benzina şi motorina vândută în staţiile proprii, cu trei bani pe litru începând de sâmbătă, 5 iulie, ora 00.00.

După ieftinire, la staţia Petrom de pe strada Braşov din Bucureşti, de exemplu, benzina de 95 va costa 6,36 lei pe litru, benzina extra 99 va avea un preţ de 6,83 lei pe litru, iar motorina standard va costa 6,36 lei pe litru, potrivit Economica.net.

Companiile petroliere stabilesc preţurile la carburanţi în funcţie de cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere, de cursul de schimb, de nivelul fiscalităţii dar şi de condiţiile de pe piaţă.

Petrom este cea mai mare companie de pe piaţa de distribuţie a carburanţilor, cu o reţea de circa 550 de staţii. Principalii concurenţi sunt Rompetrol, Lukoil şi MOL. Petrom este controlată de grupul OMV din Austria.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2014-07-04

TAGURI: petrom, carburant, benzina, motorina

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriApa Nova