2018-12-14 22:01


Petrom a raportat un profit în creştere cu 44%

 |  17:24
Petrom a raportat un profit în creştere cu 44%

Grupul Petrom a înregistrat un profit înainte de deducerea taxelor şi dobânzilor (EBIT) în valoare de 2,416 miliarde lei, în primul semestru din 2011, în creştere cu 44% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit rezultatelor postate miercuri de companie.  

Aceste rezultate s-au datorat preţului favorabil al ţiţeiului, aspect contrabalansat însă de cheltuielile mai mari generate de activitatea de explorare, precizează Petrom.  

Rezultatul financiar net a fost unul negativ (-283 milioane lei) în prima jumătate a acestui an, comparativ cu un profit de 147 milioane lei raportat pentru perioada similară din 2010. Compania precizează că pierderea financiară netă din acest an a fost influenţată de pierderile din diferenţele de curs de schimb, înregistrate ca efect al deprecierii dolarului american faţă de leu, fiind parţial compensată de scăderea cheltuielilor cu dobânda.  Statul va rambursa OMV Petrom 600 milioane euro până în 2034

“Sumele pe care Guvernul trebuie să le rambursese Petrom după lucrările de decontaminare sunt reflectate în rezultatele financiare pe baza unor tratamente contabile, ţinând seama de perioada de efectuare a lucrărilor şi de termenul final. Avem două categorii de cheltuieli. Unele sunt pentru poluări şi altele pentru sondele abandonate. Unul din termene este în 2019 şi celălalt 2034. Aceste sume sunt estimate, iar evaluarea pe care o avem confirmată de auditorul financiar şi pe care o includem în rezultate este de 600 milioane euro, datorate să fie rambursate până în 2019 şi 2034. Noi am avut deja cheltuieli, realizăm lucrările şi când proiectele sunt finalizate începe procesul de rambursare”, a afirmat directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-15
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri






loading...