2018-12-19 02:18


Petrom: Consecinţele posibilei îngheţări a preţurilor se vor vedea după expirarea interdicţiei

 |  17:28
Petrom: Consecinţele posibilei îngheţări a preţurilor se vor vedea după expirarea interdicţiei
Directorul generalexecutiv al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat ieri că în cazul uneidecizii de îngheţare a preţurilor la carburanţi, compania se va conformalegislaţiei şi a precizat că eventualele consecinţe ale măsurii vor urma dupăperioada expirării respectivei interdicţii.

"Îngheţareapreţurilor este permisă de către legislaţia românească, dar nu există nici unfel de precedent de intervenţie administrativă asupra preţurilor dintr-oeconomie liberă, acest lucru trebuie să-l cunoaştem. Pe de altă parte, oriceastfel de îngheţare va fi temporară, pentru că acesta este spiritul uneiintervenţii administrative în politica de preţuri comerciale şi, bineînţeles,consecinţele vor urma după perioada expirării respectivei interdicţii", aspus Mariana Gheorghe, în cadrul unei conferinţe organizate de ConsiliulInvestitorilor Străini.

Aceastaadeclarat că Petrom se va conforma acestei decizii în cazul în care ea va filuată. "Noi suntem ocompanie care aplică toate principiile şimecanismele pieţei libere. Ceea ceînseamnă căpolitica noastră este,pe de o parte, de a respectacererea şi oferta, principiile economieilibere, pe de altă parte vom respecta legislaţia înRomânia aşa cum esteemisă", aprecizat Mariana Gheorghe.

Întrebatădespre o îngheţare a preţurilor la carburanţi în Bulgaria de cătreLukoil,Mariana Gheorghe a declarat cănu a fostcrescut preţulpentru 12 zile, iar "noi avem o lună de zile în care nu am crescut preţulîn România. Din 8 martie până în 8 aprilie, preţul la carburanţi în România, lavânzarea cu amănuntul, nu a crescut. Acest lucru s-a făcut fără intervenţiede stat".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...