2018-12-15 09:06


Petrom va distribui dividende de circa un miliard de lei pentru 2010

 |  20:42
Petrom va distribui dividende de circa un miliard de lei pentru 2010

Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, a decis în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) de marţi că va distribui dividende pentru anul 2010 a căror valoare totală este de circa un miliard de lei, a anunţat miercuri compania. "Pe baza propunerii Directoratului, AGOA a aprobat distribuirea către acţionarii OMV Petrom de dividende cu o valoare brută per acţiune de 0,0177 lei. Valoarea totală a dividendelor ce vor fi distribuite se ridică la 1,002 miliarde lei", potrivit unui comunicat al companiei.

Directorul general executiv al producătorului de ţiţei şi gaze Petrom, Mariana Gheorghe,a anunţat la sfârşitul lunii februarie că societatea va propune în Adunarea Generală a Acţionarilor din 26 aprilie acordarea de dividende pentru anul 2010, după doi ani în care aceste plăţi nu au mai fost efectuate şi motivând prin"poziţia financiară şi rezultatele preliminare foarte bune de anul trecut".

Pe de altă parte, având în vedere renunţarea lui Wolfgang Ruttenstorfer la mandatul său de membru al Consiliului de Supraveghere, AGOA a aprobat, pentru durata rămasă din mandatul acordat lui Wolfgang Ruttenstorfer, respectiv până în aprilie 2013, numirea lui Manfred Leitner în calitate de nou membru al Consiliului de Supraveghere.

Începând cu 1 aprilie 2011,Leitner este membru al Directoratului OMV Aktiengesellschaft responsabil cu activitatea de Rafinare şi Marketing, inclusiv Petrochimie şi a deţinut înainte funcţia de Business Unit Manager for Downstream Optimization and Supply din OMV Aktiengesellschaft precum şi numeroase alte funcţii în cadrul Grupului OMV.

Totodată, în baza solicitării acţionarului Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, ca urmare a revocării lui Marian Ţurlea, AGOA a aprobat pentru durata rămasă a mandatului lui Marian Ţurlea, respectiv până în aprilie 2013, numirea lui Constantin Dascălu ca membru al Consiliului de Supraveghere. Constantin Dascălu a fost, începând cu 2010, consilier personal al ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

În anul 2010 cifra de afaceri a Grupului Petrom a fost de 4,421 miliarde euro, EBIT (Venituri Înainte de Dobânzi şi Taxe) a fost de 709 milioane euro. OMV, grupul energetic lider în Europa Centrală şi de Sud Est deţine 51,01% din acţiunile Petrom. OMV activează în 13 ţări în domeniile de Rafinare şi Marketing şi în 16 ţări pe patru continente în domeniul de Explorare şi Producţie. Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-01-26
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...