2018-10-18 13:30


Piaţa asigurărilor, încă un an de scădere

 |  21:00
Piaţa asigurărilor, încă un an de scădere

Piaţa asigurărilor în România a înregistrat o scădere de 3,7%, în primele nouă luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2010, valoarea subscrierilor ajungând la peste şase miliarde lei, relevă datele provizorii publicate, joi, de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Potrivit sursei citate, dacă în septembrie anul trecut, piaţa de asigurări înregistra o scădere a subscrierilor de peste 5% faţă de aceeaşi dată din 2009, rezultatele preliminare centralizate de către CSA, după primele trei trimestre din acest an, arată o reducere a tendinţei negative la 3,7%.

Per ansamblu, subscrierile pentru asigurările de viaţă tradiţionale, dar şi pentru cele de locuinţe au ridicat valoarea pieţei de asigurări, în primele nouă luni, la peste şase miliarde lei.

Din acest total, o creştere importantă a subscrierilor a fost înregistrată la asigurările de viaţă tradiţionale, respectiv de 7,6% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010. Această clasă de asigurări deţine o pondere de peste 61% în totalul primelor brute subscrise pentru asigurări de viaţă. Pe de altă parte, asigurările cu componentă investiţională, de tip unit-linked, deţin o pondere de peste 36% în totalul segmentului de asigurări de viaţă, înregistrând o creştere de numai 0,83% faţă de septembrie 2010.

Pe domeniul asigurărilor generale, în primele trei trimestre ale anului, s-a consemnat un volum de subscrieri de aproape 4,8 miliarde lei, în scădere cu 5,89% faţă de intervalul similar din 2010. Tendinţa negativă de pe acest segment a fost determinată de reducerile volumelor de subscrieri pe liniile Casco (-19,8%) şi RCA (-23%). 

Mai puţine poliţe CASCO

Directorul General al Institutului de Management în Asigurări, Bogdan Andriescu, este încrezător în faptul că, scăderile de pe piaţa asigurărilor se vor tempera până la sfârşitul anului. “Eu cred că această scădere nu se va accentua, ba chiar este posibil să îşi revină în perioada sărbătorilor, pe motiv că atunci foarte multă lume îşi reînnoişte poliţele”, a declarat Andriescu pentru “Puterea”. Acesta consideră că reducerea tendinţei negative de anul trecut se datorează asigurărilor obligatorii de locuinţe. “Motivul acestei uşoare creşteri a pieţei comparativ cu anul trecut este creşterea numărului de asigurări de locuinţe. Mai mult, acum oamenii au voie să îşi facă şi asigurări facultative mult mai complexe, în locul celor obligatorii”, a spus directorul IMA. Referitor la scăderea dramatică a subscrierilor la CASCO şi RCA, acesta declară că “la RCA, din momente ce preţurile au scăzut, e normal ca rata subscrierilor să scadă. În cazul CASCO, foarte multă lume, după ce termină de plătit un leasing, de exemplu, nu îşi mai reînnoieşte poliţa şi asta ar putea fi o cauză a scăderii subscrierilor”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-06

TAGURI: piata, scadere, asigurari
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Ghid de purtare a dresurilor în sezonul rece Acum 13 ore | (1)
Sfaturi si curiozitati


loading...