2019-01-20 01:32


Plafonul suplimentar alocat programului Prima Casă, distribuit băncilor

 |  11:07
Plafonul suplimentar alocat programului Prima Casă, distribuit băncilor

Ministerul Finanțelor a anunţat luni, într-un comunicat de presă, că plafonul suplimentar alocat programului 'Prima Casă', în sumă de 500 de milioane de lei, va fi distribuit băncilor comerciale.

'Ministerul Finanțelor Publice a aprobat alocarea pe bănci a celor 500 de milioane de lei, suma totală cu care a fost suplimentat plafonul de garanții pentru programul 'Prima Casă'. Finanțatorii care au primit plafoane sunt: Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Bank Leumi, BCR, BRD, CEC Bank, Credit Agricole, Garanti Bank, ING Bank, Marfin Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank și UniCredit', se arată în comunicatul citat.

Ministerul Finanţelor a mai precizat că „hotărârea privind suplimentarea cu 500 de milioane de lei a plafonului total de garanții care pot fi emise anul acesta în cadrul Programului 'Prima Casă' a fost adoptată de Guvern în ședința din 28 septembrie”.

„Fondurile suplimentare vor fi utilizate pentru acoperirea cu prioritate a solicitărilor de acordare a unei finanțări garantate în cadrul Programului, aflate în diverse stadii de aprobare și pre-aprobare la finanțatori', completează sursa citată.

Plafonul de garanții pentru anul 2016 al Programului a mai fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, astfel plafonul de garantare al acestui program guvernamental va fi, în acest an, de 2,69 miliarde de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-10

TAGURI: plafon, suplimentar, aloca, program prima, casa, distribuie, banca
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...