2018-12-11 06:59


Plan de prevenire a crizei creditelor

 |  15:01
Plan de prevenire a crizei creditelor

Liderii europeni lucrează la un "plan radical" pentru a preveni o nouă criză a creditelor în Europa, BancaCentrală Europeană şi Comisia Europeană luând în calcul oferirea unor garanţii pentru anumite tipuri de obligaţiuni emise de bănci, potrivit Sunday Times, preluat de CNBC.

Fără a preciza sursele informaţiilor, ziarul britanic notează că mai multe bănci europene nu mai au acces la finanţare pe pieţele internaţionale.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute la conferinţa anuală a Federal Reserve de la Jackson Hole, Wyoming, că băncile europene cu probleme trebuie recapitalizate urgent. "Evoluţiile din această vară au indicat că am intrat într-o fază nouă, periculoasă. Mizele sunt clare. Riscăm să asistăm la deraierea unei reveniri fragile, aşa că trebuie să acţionăm acum", a afirmat Lagarde.

Acţiunile băncilor europene sunt în scădere de câteva săptămâni, din cauza temerilor privind criza datoriilor de stat şi perspectivelor economice incerte.(


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...