2018-06-22 06:50


Impunerea PLĂŢII defalcate a TVA, AMÂNATĂ până pe 1 ianuarie 2018

 |  10:24
Impunerea PLĂŢII defalcate a TVA, AMÂNATĂ până pe 1 ianuarie 2018

În urma unor consultări publice cu mediul de afaceri, Ministerul Finanţelor a modificat proiectul de Ordonanţă de Urgenţă (OUG) privind plata defalcată a TVA. Astfel, s-a decis amânarea aplicării obligatorii a mecanismului plăţii defalcate de la 1 octombrie 2017 la 1 ianuarie 2018.

”Ca urmare a consultărilor publice, cu mediul de afaceri, patronate, sindicate, asociaţii profesionale, inclusiv cu cele reprezentate în cadrul Comisiei de dialog social, Ministerul Finanţelor Publice a adus o serie de modificări proiectului de ordonanţă privind plata defalcată a TVA”, se arată în comunicatul publicat vineri, citat de news.ro. Principala măsură vizează ”amânarea aplicării obligatorii a mecanismului plăţii defalcate a TVA de la 1 octombrie 2017 la 1 ianuarie 2018”.

S-a vizat şi amânarea aplicării opţionale a mecanismului plăţii defalcate a TVA de la 1 septembrie 2017 la 1 octombrie 2017 şi prelungirea perioadei de aplicare opţională a mecanismului de la o lună la trei luni, respectiv 1 octombrie – 31 decembrie 2017.

Mai mult, instituţia a decis instituirea de facilităţi pentru persoanele care optează pentru aplicarea plăţii defalcate a TVA în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2017, respectiv anularea penalităţilor de întârziere aferente obligaţiilor fiscale principale reprezentând TVA, restante la 30 septembrie 2017, în anumite condiţii.

Ministerul a decis şi acordarea unei bonificaţii de 5% la plata impozitului pe profit sau, după caz, a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor. Instituţia a luat şi măsura extinderii termenului în care ”persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA au obligaţia virării în contul de TVA a TVA aferente diferenţei între încasările şi plăţile în numerar, precum şi a TVA aferente plăţilor cu carduri de debit/credit sau substitute de numerar, de la 3 zile lucrătoare la 7 zile lucrătoare”.

În plus, se instituie obligaţia persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA de a îşi vira în contul de TVA ”în maximum 7 zile lucrătoare de la încasare TVA aferentă facturilor emise înainte de 1 ianuarie 2018 sau, după caz, înainte de data la care aplică opţional mecanismul”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-19

TAGURI: plata defalcata, tva, amanata, ianuarie 2018

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ROMA
19 Aug 2017

Legea cu itp este neconstitutionala si abuziva data de niste dementi platiti de mafia service.auzi daca iti suspenda certificatul de inmatriculare trebuie sa platesti impozit in continuare.va dati seama in ce stadiu de nebunie si ilegalitate face legi tudose prim ministru fara scoala.cum sa te sanctioneze de doua ori pentru aceasi fapta.ilegal.amenda si gata.cu ce drept iti suspenda ei un bun al tau ?itp este o cretinitate oricum daca iti expira itp asta nu inseamna ca masina nu este buna.orice avocat poate contesta aceasta lege neconstitutionala abuziva si va castiga.cretinii astia dau numai legi aberante care sa streseze oamenii.trei luni este programarea ca sa schimbi permisul .de ce sa il schimbi?ca sa ia mafia bani.
Random imageUltimele stiri

Apa Nova