2018-12-18 21:23


Platformă multimodală şi terminal de gaz lichefiat. Portul Galaţi are strategie de dezvoltare până în 2035

 |  18:32
Platformă multimodală şi terminal de gaz lichefiat. Portul Galaţi are strategie de dezvoltare până în 2035

Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați, în parteneriat cu firma de consultanță Ernst&Young, a organizat, luni, conferința de închidere a proiectului Programul Strategic de Dezvoltare a Portului Galați, având ca orizont de timp perioada 2014-2035.

Proiectul, finanțat în cadrul Programului Operațional Sectorial Transport, a avut o valoare totală de 440.844 euro, dintre care 310.249 euro finanțare nerambursabilă, iar restul cofinanțare de la bugetul de stat.

“Obiectivul general al proiectului: integrarea portului Galați în fluxul intermodal de mărfuri și pasageri, se înscrie în linia principalelor măsuri stabilite în strategia Uniunii Europene 2050 prin includerea portului Galați într-un sistem multimodal care urmărește eliminarea blocajelor și barierelor esențiale a rețelei europene de transport”, a declarat Irina Trandafir, asistent coordonator al proiectului, citată de Agerpres.

Potrivit reprezentantului Ernst&Young, Paul Ilău, în cadrul proiectului a fost definit un portofoliu de proiecte menite să integreze portul Galați în fluxurile internaționale de mărfuri și de pasageri și să-l transforme într-un motor de creștere și dezvoltare economică pentru comunitatea locală. Principalele patru proiecte de infrastructură sunt modernizarea Danei 32 din Portul Docuri, identificarea de soluții pentru reducerea colmatării fluviului, platforma multimodală Galați și terminalul de gaze naturale lichefiate.

Printre oportunitățile pe care Portul Galați le-ar putea valorifica s-ar număra existența unor fluxuri de marfă cu potențial ce ar putea fi atrase la Galați, contextul geopolitic favorabil pentru Galați ca zonă de stabilitate şi accesul la finanțare europeană. Principalele rute cu potențial de atragere a traficului de mărfuri de către portul Galați sunt Asia-Europa, în special relația cu China; Marea Baltică - Marea Neagră; Europa - Marea Caspică, inclusiv Georgia; Europa de Vest - Europa de Est.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-02

TAGURI: terminal, gaz lichefiat, portul galati, strategie, dezvoltare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...