2017-01-19 06:37

ECONOMIE


Podul Giurgiu-Ruse va fi reabilitat în vară

 |  14:39
Podul Giurgiu-Ruse va fi reabilitat în vară

Lucrările de reabilitare pe secţiunea română a podului Giurgiu - Ruse sunt programate în a doua jumătate a anului 2012, valoarea estimată a lucrărilor fiind de zece milioane de euro, a declarat, joi, Cristina Amărăzeanu, şef birou Planificare, Strategie, Raportări şi Relaţii Internaţionale în Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

“Partea bulgară a reabilitat în vara lui 2011 infrastructura corespondentă. Lucrările pe secţiunea română sunt programate a avea loc în a doua jumătate a anului curent, sursa de finanţare fiind Fondul European de Dezvoltare Regională, cererea de finanţare fiind acceptată, iar contractul de finanţare fiind în vigoare în momentul actual. Valoarea estimată a lucrării este de zece milioane de euro”, a precizat Cristina Amărăzeanu. Ea a menţionat că se ia în considerare posibilitatea extinderii acestui pod prin construcţia unui pod alăturat, în prezent fiind desemnaţi reprezentanţi tehnici în cadrul unui comitet tehnic mixt, pentru a se analiza posibilitatea accesării fondurilor de către primăriile oraşelor Ruseşi Giurgiu.

“Iniţiativele noi de poduri peste Dunăre sunt cele de la Călăraşi, Silistra şi de la Bechet - Oreahovo. Acestea au fost avansate în cadrul diverselor proiecte în derulare la nivel european”, a precizat Cristina Amărăzeanu, citată de Agerpres.

De asemenea, Bulgaria a realizat podul de la Calafat - Vidin, construit din fonduri ISPA accesate de partea bulgară, însă România trebuie să asigure accesul pe pod pe malul românesc. Podul este construit exclusiv pe partea bulgară şi va fi operaţional din 2012.

În ceea ce priveşte viitorul pod de la Bechet - Oreahovo, acesta se află la stadiul de discuţie în cadrul diverselor acorduri bilaterale.

“Aceste două poduri ar permite o activare a Coridorului pan-european 7, respectiv Dunărea, şi în acest context, promovarea transportului multimodal, pentru că pe lângă coridoarele pan-europene de transport rutier este important să se divizeze traficul de tranzit atât pe rutier, cât şi pe naval şi feroviar”, a explicat oficialul CNADNR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-09

TAGURI: Podul Giurgiu-Ruse, reabilitare, fonduri UEComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image