2018-11-16 20:11


Ponta: Nu trebuie să ne plângem pentru respingerea proiectului Nabucco

 |  13:45
Ponta: Nu trebuie să ne plângem pentru respingerea proiectului Nabucco

Premierul Victor Ponta a declarat luni că respingerea proiectului Nabucco şi selectarea TAP reprezintă o decizie economică şi geopolitică.

"Mă bucur că au început să afle şi cei din România. Am văzut astăzi un interviu cu comisarul pentru energie, Günther Oettinger, care îi lămurea şi pe cei din România, care vorbeau prostii că nu s-a făcut Nabucco pentru că nu ştiu ce n-a făcut Bucureştiul şi sper că cine nu înţelegea ce s-a întâmplat, acum vor începe să înţeleagă. A fost o decizie economică, geopolitică, dar nu trebuie să ne plângem, trebuie să ne pregătim pentru celelalte variante'', a spus Ponta, la Shenzhen.

Grupul petrolier austriac OMV a informat miercurea trecută că proiectul gazoductului Nabucco West nu a fost selectat de consorţiul Shah Deniz II pentru furnizarea de gaze naturale din Azerbaidjan. Proiectul Nabucco West, în care România era participantă prin compania de stat Transgaz, a pierdut competiţia pentru gazele naturale din Azerbaidjan cu proiectul concurent Trans Adriatic Pipeline (TAP), transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-01

TAGURI: victor, ponta, proiect, nabucco
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...