2017-01-21 12:47

ECONOMIE


Ponta: Datele pentru 2012 sunt foarte pesimiste, situaţia va fi mai rea decât în 2011

 |  14:07
Ponta: Datele pentru 2012 sunt foarte pesimiste, situaţia va fi mai rea decât în 2011

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, vineri, în urma întrevederii cu delegaţia FMI, CE şi BM că datele economice pentru anul viitor sunt foarte pesimiste, situaţia din 2012 urmând să fie "mai rea" decât cea din 2011, în lipsa creării de locuri de muncă şi a îmbunătăţirii condiţiilor sociale. "Datele pentru anul viitor pot fi prezentate într-o manieră optimistă dar, în realitate, sunt foarte pesimiste. România nu va crea locuri de muncă, nu va asigura condiţii sociale şi salariale mai bune în 2012", a fost concluzia liderului PSD după discuţia cu oficialii celor trei instituţii financiare, potrivit NewsIn.

Întrebat dacă şeful misiunii FMI în România, a vorbit explicit despre o situaţie mai rea pentru 2012, Ponta a precizat: "Dl Franks ne-a arătat cifrele. Când eşti medicul care a tratat pacientul trei ani, şi pacientul aproape moare, ce o să spui? Că mai are şanse. Pe toate cifrele, nici una din predicţiile Guvernului nu s-a respectat. Cei care au votat legea care prevedea măriri de pensii n-am fost noi. Cei care au anunţat că se dau salarii înapoi n-am fost noi, a fost Boc, cei care au promis creştere economică 2,5% a fost Guvernul. Şi nu avem 2,5%. Situaţia în 2012 e mai rea şi va fi mai rea decât în 2011, care e o situaţie mai rea decât în 2010. Când în fiecare an e mai rău, e greu să spui că de fapt e mai bine", a mai spus social-democratul.

Pe de altă parte, preşedintele PSD a apreciat utile şi necesare întâlnirile cu oficialii FMI, arătând că în acest fel şi Opoziţia şi FMI află adevăruri pe care Guvernul le ascunde. "Noi aflăm adevărul de la FMI, pe care nu îl aflăm de la Guvern, iar ei de la noi despre ce se întâmplă în realitate după ce ei pleacă din România. Nu ştiau modul în care Boc foloseşte fondul de rezervă, pentru că nu le spune Guvernul, nu ştiau că la companiile de stat, alături de manageri de la PDL, au fost numiţi directori de la UNPR, nu ştiau că noi suntem dispuşi să votăm bugetul dacă prevede scăderi de CAS", a relatat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi seară, la finalul întrevederii cu delegaţia FMI, BM şi CE, că bugetul pe anul viitor va fi construit pe un deficit "prudent" de 1,9%. Băsescu a adăugat că există totuşi posibilitatea de a se ajunge până la o marjă de 2,5% din PIB pe cash, ceea ce înseamnă 3% pe ESA. De asemenea, creşterea economică estimată pentru 2012 este între 1,7 şi 2,7%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-07-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image