2017-01-20 01:32

ECONOMIE


Porci „ecologici” cu carne fără colesterol, crescuţi în Timiş

 |  15:01
Porci „ecologici” cu carne fără colesterol, crescuţi în Timiş

În judeţul Timiş au demarat afacerile de creştere a porcilor vietnamezi, care sunt foarte rentabile deoarece animalele sunt destul de ieftine la cumpărare, iar când ajung la maturitate se pot vinde la preţuri de patru ori mai mari.

În plus, aceşti porci sunt „ecologici”, deoarece carnea lor nu conţine colesterol şi se hrănesc doar cu produse vegetale.

„În judeţul Timiş există un crescător de porci vietnamezi care are un efectiv de 15 capete. Tineretul îl vinde cu 50 de euro bucata, scrofiţa montată cu 200 de euro, iar porcul gras, în greutate de 80-90 de kilograme, cu 150 de euro”, a declarat, vineri, Tiberiu Lelescu, şeful Direcţiei Agricole Timiş, citat de Agerpres.

Porcii vietnamezi sunt o rasă de talie mai mică decât cei autohtoni, sunt de culoare neagră şi sunt mult mai uşor de întreţinut în comparaţie cu porcul românesc. Purceii vietnamezi sunt la mare căutare deoarece sunt hrăniţi mai sănătos, sunt mai supli, mult mai gustoşi, iar carnea lor nu conţine colesterol.

„Această specie are stratul de grăsime aproape inexistent, carnea lor fiind mult mai sănătoasă deoarece nu conţine colesterol. Porcii vietnamezi mai sunt numiţi şi «porcii ecologici», deoarece aceştia sunt ierbivori. Creşterea porcilor vietnamezi este mai uşoară decât cea a porcilor autohtoni, pentru că pot trăi foarte bine cu furaje de origine vegetală, cu tărâţe, mere, varză sau iarbă, fiind vegetarieni”, a explicat şeful Direcţiei Agricole Timiş.

Porcii vietnamezi, spre deosebire de cei autohtoni, nu pot atinge greutatea de 200-300 de kilograme, ci la maturitate nu depăşesc greutatea de 120, maximum 130 de kilograme. Creşterea lor este o foarte bună şi profitabilă afacere de familie, iar investiţia iniţială se recuperează în primul an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-25

TAGURI: porci vietnamezi Timis, porci ecologici TimisComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

IOANA MARIN
10 Mar 2012

Cum se numeste acest crescator din Timis? Ne puteti lasa si noua un numar de telefon al dumnealui? Suntem si noi interesati de aceasta rasa! Multumesc!
GLATTER CLAUDIU
12 Sep 2012

As dori un numar de telefon pt. a putea lua legatura cu domnul din timis,sau sa ma sune 0735788825 Claudiu.Va multumesc.

Adauga un comentariu

Random image