2017-01-23 20:57


Poşta Română a reziliat două contracte “păguboase”, de 8 milioane euro/lună, cu Blue Air şi G4S

 |  15:41
Poşta Română a reziliat două contracte “păguboase”, de 8 milioane euro/lună, cu Blue Air şi G4S
Compania NaţionalăPoşta Română a anulat contractul cu compania aeriană Blue Air, învaloare de 3,5 milioane euro/lună, şi a suspendat contractulcu firma de securitate G4S, de 4,5 milioane euro/lună, două dintrecele circa 20 contracte mari încheiate în anii trecuţi decompanie.

Secretarul de stat dinMinisterul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, MariusConstantin Fecioru, a declarat vineri că există în prezent circa20 de contracte mari încheiate în anii trecuţi de Poşta Română.Iar penalizările, în cazul în care acestea erau reziliate, seridică la circa 500 milioane de euro, bani care reprezintă valoarealor totală pe întreagă perioadă încheiată.

La rândul său,ministrul Valerian Vreme a spus că toate contractele încheiate înperioada 2004-2008 „au îngropat” Poşta Română şi că „vomscăpa” de aceste contracte, dar că trebuie parcurşi paşiilegali în acest sens.

„Fostul ministru alComunicaţiilor, Dan Nica, în prezent deputat PSD, şi MateiBrătianu, ca reprezentant al sindicatelor, astăzi deputat PSD,semnaseră în 2003 un contract colectiv de muncă valabil timpde 15 ani. Nu o să găsiţi în Europa contracte pe 15 ani”, aspus Valerian Vreme, citat de NewsIn.

Acesta a adăugat căeste „cu ochii în patru pe aceste contracte care au clauze penalede reziliere încheiate de băieţii deştepţi” şi „ştiţiprea bine ce s-a întâmplat în economia românească referitor latot felul de clauze strecurate acolo”.

Oficialii MinisteruluiComunicaţiilor au precizat totodată că sunt în litigiu cu firmaG4S.

Poşta Română SA este osocietate comercială cu capital majoritar de stat, are peste 35.000angajaţi şi este operatorul naţional din domeniul serviciilorpoştale. Acţionarii companiei sunt statul român, reprezentat deMinisterul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, caredeţine 75% din capitalul social, şi Fondul Proprietatea, caredeţine 25% din capitalul social.

Poşta Română a avutanul trecut pierderi de 116,39 milioane lei, mai mici cu 65 milioanelei faţă de pierderile din 2009, de 181,52 milioane lei, iarafacerile companiei au scăzut anul trecut cu 4%, la 1,377 miliardelei.

În ceea ce priveşteanul în curs, reprezentanţii Poştei Române estimează o uşoarăcreştere a cifrei de afaceri faţă de 2010, dar şi pierderi netede 810.000 lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-02-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image