2018-12-11 08:55


Poşta se restructurează după un plan din 2009

 |  21:00
Poşta se restructurează după un plan din 2009

Procesul de restructurare a Poştei Române a intrat în linie dreaptă. Luni, conducerea companiei a dat undă verde unui plan schiţat încă din 2009 şi care va fi pus în aplicare fără hotărâre de Guvern, ci doar prin decizia directorului general, Daniel Neagoe, cu aprobarea AGA. Recent, Daniel Neagoe a anunţat că un număr de 1.400 de posturi vor fi închise, iar angajaţii de pe funcţiile respective vor fi redistribuiţi către două noi societăţi ce vor fi înfiinţate, respectiv o bancă şi un broker de asigurări. 

Potrivit deciziei de restructurare aprobată de directorul general al Companiei Naţionale "Poşta Română" (CNPR), Daniel Neagoe,  în perioada 1 august-10 august 2011 va avea loc inventarierea elementelor patrimoniale ale sucursalelor CNPR, respectiv Imobiliara, Transport, IT80.C, Poşta Rapidă, Reţeaua Poştală şi cea de Servicii Poştale. Procesele verbale vor fi predate la Administraţia Centrală şi Direcţiile Regionale de Poştă. Inventarierea şi predarea elementelor patrimoniale (active şi pasive) vor fi făcute de comisii speciale numite de directorii de sucursale.

“Terenurile şi amenajările de terenuri, Construcţiile, Imobilizările în curs şi avansurile pentru imobilizări, concesiunile, se vor prelua de la centrele regionale imobiliare de către Direcţiile Regionale conform principiului teritorialităţii. (...) Mijloacele de transport (leasing şi proprietate) se vor prelua de la Sucursala Transport de către Direcţiile Regionale de Poştă în funcţie de locul de folosinţă”, se arată în documentul citat. La fel va fi preluată tehnica de calcul, toate terminalele periferice (imprimante, case de marcat fiscale, scanere, aparate xerox, cântare electronice, POS-uri, aparate telefonice digitale şi mobile etc.) şi activele necorporale.   

MCSI a anunţat recent că Poşta Română şi-a respectat obligaţiile menţionate în acordul cu FMI, care prevedea concedierea a 70 de angajaţi din sectorul administrativ şi închiderea unui număr de 900 de subunităţi poştale.

Vreme: Salariaţii Poştei să stea liniştiţi

Peste 1.500 de salariaţi ai Poştei Române au protestat, ieri, în faţa Ministerului Comunicaţiilor, faţă de măsurile  de restructurare ce implică disponibilizări şi reducerea veniturilor salariaţilor cu peste 10 procente. Sindicaliştii reclamă, totodată, încălcarea prevederilor din contractul colectiv de muncă.

Un grup de reprezentanţi ai protestatarilor s-a întâlnit cu ministrul comunicaţiilor, Valerian Vreme, pentru a-i prezenta revendicările, însă nu au obţinut nici o promisiune din partea acestuia. “Salariaţii din Poşta Română trebuie să stea liniştiţi şi să aibă încredere în programul de restructurare”, a declarat Vreme, după întâlnirea cu sindicaliştii. El a precizat, totodată, că Poşta Română nu se va desfiinţa, dar că va trebui completată cu servicii noi, precum cele financiare sau bancare.   

  


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-14

Mai multe imagini:
Poşta se restructurează după un plan din 2009
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...