2018-12-16 00:01


Poştaşii au ieşit în stradă pentru a opri restructurarea companiei

 |  12:28
Poştaşii au ieşit în stradă pentru a opri restructurarea companiei

Aproximativ 1.500 de poştaşi au protestat ieri dimineaţă în Piaţa Constituţiei, cerând revenirea asupra deciziei unilaterale a conducerii companiei de reducere a programului de lucru lunar cu două zile şi renunţarea la procesul de desfiinţare a OPRM-urilor. De asemenea, protestarii au solicitat prezentarea în regim de urgenţă a unui plan concret de creştere lunară a veniturilor companiei faţă de perioada similară a anului 2010 care să conducă la o creştere a veniturilor cu minim 20% în decembrie 2011 faţă de luna decembrie 2010.

În jurul orei 10,30, aproximativ 100 de protestatari s-au deplasat în faţa companiei Poşta Română, unde au scandat timp de o oră,  Protestatarii au purtat pancarte pe care scria: "Ne-aţi minţit c-o să muncim, ne forţaţi ca să murim", "Ne-aţi ciuruit de când guvernaţi România", "Guvernul ne urează trai decent şi moarte sigură".

Poştaşii prezenţi la protest se declarau nesiguri de reuşita lor în a convinge conducerea Poştei Române să adopte cererile lor, dar au spus că vor continua protestele atât timp cat va fi nevoie.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Poşta Română, Matei Brătianu, care este şi parlamentar PSD, a declarat că angajaţii din Poştă sunt pregătiţi să oprească voluntar lucrul dacă nu se iau măsuri urgente. "Până la 31 decembrie, veniturile companiei ar trebui să crească cu 20% faţă de anul trecut, pentru a permite 10% majorarea salarială şi 10% investiţii. Pentru a se realiza acest lucru, ar trebui ca veniturile companiei să crească în fiecare lună cu 5% şi vom monitoriza acest lucru, iar dacă nu se va întâmpla aşa, vom continua protestele, angajaţii fiind pregătiţi chiar să întrerupă voluntar activitatea", a spus Brătianu.

Dumitru Costin, preşedintele BNS - confederaţie din care face parte sindicatul poştaşilor - a transmis conducerii companiei că oamenii nu mai au încredere în ei. "Nu vă mai vrem, nu mai avem încredere în managementul de stat, se schimbă într-una directori şi nu se face nimic", a spus Costin.  

La rândul său, Matei Brătianu a spus că directorii politici de la Bucureşti fac presiuni şi dau telefoane pentru a cere listele cu cei care sunt liberi marţi şi au participat la protest, pentru a-i pedepsi. Brătianu le-a propus protestatarilor ca de acum înainte să protesteze cu cagule pe faţă pentru a nu putea fi recunoscuţi şi pedepsiţi.

Liderii poştaşilor se întâlnesc cu ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, pentru a le prezenta solicitările şi soluţiile pentru creşterea profitului Poştei Române, ameninţând că, dacă până la sfârşitul anului veniturile companiei nu se majorează cu 20%, întrerup activitatea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-13

Mai multe imagini:
Poştaşii au ieşit în stradă pentru a opri restructurarea companiei
zoom
Poştaşii au ieşit în stradă pentru a opri restructurarea companiei
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...