2018-09-25 00:28


Precizări de la Finanţe. Bugetul 2016 include o creşterea a pensiilor de 5%

 |  18:13
Precizări de la Finanţe. Bugetul 2016 include o creşterea a pensiilor de 5%

Ministrul Finanțelor Anca Dragu a precizat, joi, că în proiectul de buget pe 2016 a fost inclusă majorarea pensiilor cu 5%.

"Despre pensii pot să vă spun că am inclus în bugetul pe anul viitor creșterea pensiilor publice, pilonul I, practic cu 5%", a anunțat Dragu, după ședința de guvern, care a avut loc la Palatul Victoria.

Întrebată în legătură cu pilonul II de pensii, Anca Dragu a precizat că în următoarele zile se va finaliza o analiză pe această temă pe care o va face publică.

"Pilonul II, într-adevăr este o politică pentru diminuare presiunii demografice care se exercită asupra pensiilor publice și este o politică importantă în contextul politicii de pensii pe termen lung. În acest moment nu am luat o decizie cu privire la pilonul doi, analizăm foarte multe opțiuni, în zilele următoare vom finaliza această analiză și o vom face publică", a explicat Dragu.

Ea a anunțat, tot joi, proiecțiile macroeconomice ale bugetului de stat pe 2016, arătând că deficitul ESA este de 2,95%, creșterea economică de 4,4% din PIB, iar PIB nominal de 746,6 miliarde de lei.

Dragu a spus că bugetul pornește de la o estimare a veniturilor pentru anul următor, astfel încât să fie o creștere nominală a veniturilor cu 1,6%, adăugând că proiecția veniturilor bugetului general consolidat s-a realizat pe baza indicatorilor macroeconomici calculați de Comisia Națională de Prognoză.

"La estimarea cheltuielilor s-au avut în vedere măsurile care au fost adoptate de Parlament și de Guvern pentru anul 2016 și au ca efect majorarea cheltuielilor cu 13 miliarde de lei", a menționat ministrul Finanțelor.

Proiectul de buget va fi pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanțelor în aceste zile, iar săptămâna viitoare urmează să fie adoptat de Guvern și trimis la Parlament, astfel încât forul legislativ să îl adopte până pe 17 decembrie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-03

TAGURI: precizari, finante, buget 2016, crestere, pensii, 5%
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...