2016-12-06 02:54

ECONOMIE


Prejudicii la bugetul statului

 |  19:06
Prejudicii la bugetul statului

Trei companii de stat din subordinea Ministerului Transporturilor au produs prejudicii de peste 200 milioane de lei la bugetul naţional, potrivit raportului pe 2010 al Curţii de Conturi. În urma controlului efectuat de Curtea de Conturi la CFR SA şi la sucursalele acesteia s-au constatat nereguli în ceea ce priveşte gestionarea bunurilor din domeniul public şi privat al statului. Prejudiciul este de 212 milioane de lei. De asemenea, raportul arată şi nereguli în valoare de 7,6 milioane de lei sesizate la Compania Naţională de Autostrăzi, dar şi la direcţiile regionale de drumuri şi poduri. De asemenea, Curtea de Conturi a constatat prejudicii şi la TAROM, de circa un milion de lei. CFR SA a contestat sesizările Curţi de Conturi în ceea ce priveşte utilizarea unor sume cheltuite în cadrul contractului de reabilitare a căii ferate Bucureşti - Constanţa. Pe de altă parte, CNADNR susţine că a recuperat deja 59% din cele 7,6 milioane de lei constatate ca prejudiciu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-29

TAGURI: prejudicii la bugetul de stat companii transport, raport Curtea de Conturi 2010Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Dreptate de la Curtea de Conturi Juristul Mihai Grigore insistă şi câştigă. El a lovit din nou sistemul mafiot din Primăria... 22 Noi 2016 | (0)
Ministerele au „spart” 3,1 miliarde de lei pe softuri, doar în ultimii 5 ani Un raport realizat de Corpul de Control al Primului Ministru, pe tema achizițiilor de produse... Acum 6 ore | (1)