2018-04-20 19:40


Premierul Grindeanu CONTRAZICE FMI: Vom avea creștere economică și mai mare

 |  22:41
Premierul Grindeanu CONTRAZICE FMI: Vom avea creștere economică și mai mare

Premierul Sorin Grindeanu a scris, marţi seară, pe Facebook, după ce FMI a îmbunătăţit estimarea de creştere a economiei României la 4,2% de la ritmul prognozat anterior de 3,8%, că îşi păstreză opinia că economia va înregistra, în acest an, o creştere de 5,2%, precizând că această creştere trebuie să se vadă şi în veniturile românilor.

”FMI şi-a îmbunătăţit estimările pe 2017 pentru economia românească. Şomajul estimat a scăzut de la 6,2 la 5,4%. Iar estimarea evoluţiei economiei creşte de la 3,8 la 4,2%. În continuare, inclusiv după discuţiile cu Ministerul de Finanţe şi Comisia de Prognoză, îmi păstrez opinia că economia românească va înregistra, în acest an, o creştere de 5.2 la sută”, a scris premierul Sorin Grindeanu pe pagina de Facebook.

Prim-ministrul a precizat că Guvernul s-a angajat să susţină mediul de afaceri din România şi va lua toate măsurile în acest sens.

”De asemenea, creşterea economică trebuie să se vadă şi în veniturile românilor”, şi-a încheiat Grindeanu mesajul.

FMI a îmbunătăţit estimarea de creştere a economiei României la 4,2%, de la ritmul prognozat anterior de 3,8%, dar ritmul este totuşi sub avansul de 5,2% anticipat de guvern, potrivit raportului World Economic Outlook publicat marţi de instituţia financiară.

Pentru 2018, FMI prognozează că economia României va avansa cu 3,4%.

Şeful delegaţiei FMI în România, Reza Baqir, a declarat în martie, la finalul unei misiuni a Fondului, că deficitul bugetar al României va ajunge în acest an la 3,7% din produsul intern brut (PIB), urmând ca dezechilibrul bugetar să atingă 3,9% din PIB în 2018.

Guvernul a anunţat că deficitul bugetar nu va depăşi în acest an pragul de 3% din PIB impus de tratatele europene.

Fondul mai anticipează pentru acest an o inflaţie de 1,3% în acest an, urmată de un ritm de 3,1% în 2018, după un ritm negativ, de -1,6%, în 2016.

Şomajul va încetini de la 6% în 2016 la 5,4% în acest an şi 5,2% în 2018.

FMI a îmbunătăţit estimarea de creştere a economiei mondiale la 3,7% în 2017, de la o estimare de 3,4% în ianuarie, datorită progreselor înregistrate în Europa, Japonia şi China, dar a avertizat că politicile protecţioniste pun în pericol redresarea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-04-18
Citeste si:
Vești bune de la FMI: Economia României, în creștere

TAGURI: premier, grindeanu, fmi, crestere economica, venituri

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriApa Nova