2018-11-17 04:37


Premierul Ponta vrea să schimbe Legea achiziţiilor publice ca să nu favorizeze companiile de stat

 |  18:45
Premierul Ponta vrea să schimbe Legea achiziţiilor publice ca să nu favorizeze companiile de stat

Premierul Victor Ponta are de gând să modifice din nou Legea achiziţiilor publice, ca să înlăture posibilitatea de fraudare a banilor publici, după ce Parlamentul a decis majorarea plafonului până la care companiile de stat pot să cumpere fără licitaţii. Decizia este determinată de protestul societăţii civile, deşi autorităţile de stat consideră că măsura ar înlătura avalanşa de contestaţii.

Premierul Ponta a susţinut, în faţa presei, că Guvernul nu a fost de acord cu exceptarea unor companii de stat de la obligativitatea licitaţiilor şi că ar putea „reinterveni” cu un act normativ de modificare a deciziei, adăugând totodată că majorarea pragului la achiziţii directe este agreeată de CE, informează Mediafax.

„Modificarea plafoanelor la achiziţiile publice a fost propusă şi de guvernul Boc, a fost propusă şi de noi, avem avizul DG Markt (Direcţia Generală de Piaţă Internă şi Servicii a Comisiei Europene - n.r.). (...) Eu nu sunt convins că prea multă libertate la achiziţii pentru companii şi societăţi naţionale este o idee bună. Dacă este cazul, reintervenim cu un act normativ”, a spus Ponta în şedinţa de Guvern de joi, în faţa presei.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a explicat că unul dintre argumentele pentru care plafonul achiziţiilor directe a fost ridicat este acela că exista „o disproporţie” între numărul mare de solicitări şi procentul operaţiunilor de până în 30.000 euro şi a susţinut că nu a fost o tentativă de a favoriza pe cineva, ci au fost eliminate probleme „birocratice”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-04

TAGURI: achizitii, publice, modificare, Ponta, companii, licitatii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...