2019-01-22 00:16


Premierul Tudose face un PAS ÎNAPOI: ”Nu suntem pregătiți pentru IMPOZITUL pe gospodărie”

 |  22:15
Premierul Tudose face un PAS ÎNAPOI: ”Nu suntem pregătiți pentru IMPOZITUL pe gospodărie”

Premierul Mihai Tudose a afirmat, marți, că încă nu este momentul potrivit pentru introducerea impozitului pe gospodărie, însă nu se va renunța la ideea implementării acestui sistem de impozitare.

"Nu am spus că se renunță, nu este momentul, nu suntem pregătiți acum, dar va trebui să lucrăm foarte bine la implementarea acestui tip de impozitare, și din punct de vedere al structurii statului, fiindcă este nevoie și de o componentă tehnică (...), și din punct de vedere al infrastructurii umane, cu acei consultanți fiscali (...). Este foarte greu să presupunem noi acum că toată populația României va ști cum să completeze așa ceva, cum să se folosească de acest sistem, cum să-și facă deduceri în acest sistem. Dar vor fi acei consultanți fiscali care asta vor face, vor fi pregătiți", a declarat Tudose, la Realitatea TV.

Premierul nu a precizat când va putea fi introdus noul sistem de impozitare, însă a subliniat că este nevoie, în prealabil, ca și cetățenii să fie pregătiți să îl accepte.

"O fi un an, ar fi doi, ar fi trei, asta este o țintă spre care trebuie să ne îndreptăm dacă vrem să fim și noi o țară normală, civilizată. (...) Pe lângă lucrurile care țin de Guvern, va trebui să lucrăm foarte mult și (...) la ceea ce înseamnă acceptarea acestui sistem și înțelegerea acestui sistem de către populație și a faptului că acest sistem este de fapt un bine pentru oameni, pentru familie, pentru gospodărie", a spus Mihai Tudose.

El a dat asigurări, totodată, că toate modificările în domeniul fiscal avute în vedere de Guvern vor fi bine pregătite și anunțate din timp.

"Întotdeauna fiscalitatea se adaptează, dar nu vor fi adaptări forțate, peste noapte, să le aflăm de la dumneavoastră de la televizor, de azi pe mâine. Vor fi anunțate, avem o lege în care avem șase luni de predictibilitate. Dar în ceea ce înseamnă povară fiscală pe agenții economici sau povară fiscală pe români, nu va fi așa ceva. Nu vor fi decât măsuri care să impună o disciplină financiară", a precizat premierul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-18

TAGURI: impozi pe gospodarie, premier, mihai tudose
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...