2017-01-23 23:01


Preşedintele Băsescu, la întâlnirea cu delegaţia FMI, CE şi BM: Partea română are probleme cu companiile energetice

 |  20:20
Preşedintele Băsescu, la întâlnirea cu delegaţia FMI, CE şi BM: Partea română are probleme cu companiile energetice

Preşedintele Traian Băsescu i-a primit, sâmbătă, la Cotroceni, pe membriidelegaţiei FMI, CE şi BM, cărora le-a spus că dacă noile companii energeticevor fi blocate mult timp în justiţie, este mai bine să fie luate deciziiadministrative decât să se aştepte.

La începutul întâlnirii, preşedintele a dat mâna cumembrii delegaţiei şi i-a întrebat apoi cât de departe au ajuns cu negocierilepentru un nou acord.

"Am ajuns foarte departe. Am constatat progrese făcute de partearomână", a răspuns un reprezentant al delegaţiei, menţionând că un subiectimportant care a fost discutat este cel legat de sectorul energetic.

În acest context, şeful statului a spus că partea română are problemelegate de companiile energetice.

El le-a spus membrilor delegaţiei că "dacă noile companiienergetice vor fi blocate mult timp în justiţie, este mai bine să fie luatedecizii administrative decât să se aştepte, pentru a nu bloca întregulproces".

Băsescu s-a interesat dacă delegaţia a discutat cu Executivul despreproblemele legate de buget şi de deficit.

Reprezentanţii delegaţiei au declarat că există veşti îmbucurătoare,România atingându-şi obiectivele asumate. "Guvernul a făcut eforturilegate de deficitul bugetar", a remarcat Jeffrey Franks.

România are în derulare un acord de finanţare externă cu FMI, UE şi alteinstituţii financiare internaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 demiliarde de euro.

O misiune FMI - CE a început a şaptea evaluare a acordului stand-by, încare se va analiza îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestrudin 2010 şi vor fi negociate condiţiile privind un nou acord, de tip preventiv.Vizita se va încheia în data de 8 februarie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-01-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image