2017-11-25 03:53


Preţul alimentelor de la producător până la supermarket aproape se dublează

 |  16:57
Preţul alimentelor de la producător până la supermarket aproape se dublează

Preţul alimentelor de la producător până la supermarket aproape se dublează, iar scumpirile apar pe lanţul de aprovizionare, a declarat ministrul demis al agriculturii, Stelian Fuia.

“Modul de producţie în sectorul de legume-fructe este unul primar. Fiecare produce legume pe o suprafaţă mică. Nici un supermarket şi nici cei care fac export nu vor veni să cumpere cu sacoşa de la fiecare. Şi fermierii trebuie să înţeleagă că unul dintre principalii piloni ai modernizării agriculturii în România îl constituie asocierea”, a spus Fuia la PRO TV. Mircea Croitoru, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Legume şi Fructe Matca, prezent în emisiune, a afirmat că supermarketul, şi nu producătorul, este cel care fixează preţul produsului alimentar. “Eu aseară am văzut roşii într-un supermarket cu 10,5 lei kilogramul. Noi când ieşim cu trufandaua noastră, e undeva la 3,5-4 lei. E o diferenţă enormă”, a spus Croitoru. Acesta a spus că în ultimii ani membrii asociaţiei pe care o conduce au renunţat să mai cultive tomate din cauza rentabilităţii scăzute. “Noi nu avem protecţie din partea statului când ieşim cu trufandaua. Se importă masiv roşii din Turcia, din Polonia, unde ei nu au cheltuielile noastre. Noi cheltuim enorm cu căldura”, a adăugat Croitoru.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-17

TAGURI: Stelian Fuia, preturi alimente, scumpiri



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri






Apa Nova