2017-01-23 02:35


Preţul petrolului european, la maximul din ultimele 9 luni

 |  11:33

Preţul petrolului Brent, valoarea de referinţă pentru cotaţia în Europa, a depăşit 124 de dolari pe baril în cursul zilei de vineri, atingând maximul ultimelor nouă luni, informează Reuters.

Creşterea preţului a fost determinată de amplificarea crizei din Iran, după ce Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a anunţat că Teheranul a intensificat activităţile de îmbogăţire a uraniului. Valoarea petrolului Brent a atins vineri cifra de 124,98 dolari pe baril, ultima valoare superioară acesteia fiind înregistrată pe 3 mai 2011.

De asemenea, piaţa este influenţată şi de deprecierea dolarului. Euro este în creştere cu 0,7%, la 1,3462 dolari pe unitate, după un vârf al tranzacţiilor de la New York de 1,3475 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel din ultimele două luni şi jumătate.

Creşterea valorii de referinţă a cotaţiei petrolului tranzacţionat la Londra ar putea să aibă repercursiuni şi asupra producătorilor de carburanţi, preţul benzinei şi al motorinei fiind de aşteptat să crească în aceste condiţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-03

TAGURI: pret petrol Brent, crestere pret petrol, crestere Brent, cotatie petrol EuropaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image