2018-12-11 08:53


Preţurile RCA ar putea exploda din 2016

 |  22:00
Preţurile RCA ar putea exploda din 2016

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania somează Guvernul să intervină pentru a stabili nivelul preţurilor pentru poliţele RCA. Altfel, asigurarea obligatorie ar putea ajunge chiar şi la 1000 de euro pentru Dacia Logan.

"O asigurare obligatorie prin lege nu trebuie sa te oblige la faliment sau la imposibilitatea de a plati valori RCA egale cu valoarea autovehiculului asigurat", avertizeaza UNTRR.

 "Daca astazi cotatiile exceptionale au ajuns sa egaleze pretul unui camion utilizat, in acest ritm de crestere cu 100% anual, in 5 ani costul RCA va egala pretul unui camion nou de 96.000 euro, iar cotatiile exceptionale vor fi peste orice masura", arata comunicatul.

 UNTRR sustine ca lipsa de masuri din partea Guvernului "condamna industria transporturilor rutiere din Romania la faliment sau la mutarea activitatii in tari invecinate cu politici economice responsabile si asuma reducerea contributiei transporturilor rutiere adusa in principal din exportul de servicii, in PIB-ul Romaniei".

In Romania sunt circa 30.000 de firme de transport marfuri care opereaza aproape 150.000 de autovehicule de peste 3,5 tone transport contra cost si in cont propriu, dar si peste 4000 de firme de transport calatori care opereaza circa 35.000 de autobuze si autocare de peste 1+8 locuri pentru transport contra cost si in cont propriu, in domeniu lucrand circa 400.000 de angajati.

"Imposibilitatea firmelor de transport de plati aceste sume astronomice pentru RCA va conduce la falimentul firmelor mici de transport rutier si la mutarea in alte tari a firmelor medii si mari de transport rutier din Romania, si poate conduce la o crestere a RCA pentru cei care supravietuiesc captivi in sistemul obligatoriu de asigurari RCA din Romania la valori care pot trece de 1.000 de euro pentru un Logan", au incheiat cei de la UNTRR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-20

TAGURI: rca, transportatori, guvern, masini
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...