2018-12-15 14:32


Preţurile la gaze şi curent ar trebui să crească

 |  18:33
Preţurile la gaze şi curent ar trebui să crească

Preţurile la gaze şi electricitate ar trebui să se majoreze cu două cifre, fiindcă cele actuale nu sunt sustenabile, a declarat, marţi, preşedintele Asociaţiei Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), Frank Hajdinjak, după întâlnirea cu misiunea Fondului Monetar Internaţional.

„Ne aşteptăm la creşteri de preţuri, deoarece preţurile actuale nu sunt sustenabile, în special în domeniul gazelor, dar şi la electricitate. Trebuie să ne aşteptăm la creşteri de două cifre”, a spus Frank Hajdinjak, care este şi preşedintele Companiei EON România, precizează Agerpres. În discuţiile cu FMI, companiile membre ACUE au susţinut creşterea preţurilor la sfârşitul acestui an şi începutul celui viitor. Comisia Europeană insistă pentru liberalizarea pieţei de energie, considerând că se produc distorsiuni pe piaţa unică.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale se va afla în România în perioada 25 octombrie - 7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului stand-by, iar cele mai importante teme de discuţie vizează construcţia bugetului pe anul viitor şi reforma companiilor de stat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-07

TAGURI: gaze, electricitate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...