2017-01-21 04:09

ECONOMIE


Preţurile terenurilor nu vor mai scădea mult în perioada următoare

 |  19:27
Preţurile terenurilor nu vor mai scădea mult în perioada următoare

Preţurileterenurilor nu vor mai scădea foarte mult în perioada următoare şi vor avea locajustări în limita marjelor negocierii, de 15-20% din valoarea cerută deproprietari, potrivit Colliers, care estimează că în Bucureşti preţurile s-audiminuat anul trecut cu 15-30% faţă de 2009.

"Piaţa de terenuri va rămâne una acumpărătorilor, în care tranzacţiile se vor încheia doar la preţuricompetitive. Este foarte important ca proprietarii să rămână flexibili, atât înmaterie de preţuri, cât şi în diferitele structuri pe care le pot «îmbrăca»tranzacţiile. Nu estimăm scăderi mari de preţuri în viitor, ci doar ajustăriminore ale preţurilor în limita marjelor negocierii, şi anume 15-20% din preţulcerut", a declarat într-un comunicat Mihai Bogza, associate director îndepartamentul terenuri al Colliers International.

Preţurile au continuat să scadă în 2010, deşiîntr-un ritm mult mai scăzut decât în 2009, în Bucureşti tranzacţiile fiindîncheiate la preţuri cu 15-30% mai mici decât în 2009. Scăderea preţurilor afost mai abruptă în oraşele de provincie, cu excepţia acelora în care există2-3 proprietari dominanţi, care controlează mare parte din oferta de calitateşi nu sunt presaţi să vândă, conform sursei citate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-04-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image