2017-01-23 04:40


“Prima Casă”. Dispar restricţiile de vânzare

 |  16:14
“Prima Casă”. Dispar restricţiile de vânzare

Un nou proiect de modificare a ordonanţei de urgenţă care reglementează Programul “Prima Casă” a fost suspus dezbaterii publice pentru 15 zile. Principala modificare propusă este cea legată de ridicarea interdicţiei de vânzare a imobilului achiziţionat prin acest program.

Proiectul de act normativ aduce o serie de măsuri noi menite să îmbunătăţească derularea Programului “Prima Casă”.  Practic, actul normativ ridică interdicţia ca imobilul achiziţionat prin acest program să nu fie înstrăinat timp de cinci ani de proprietar. Măsura a fost luată probabil ca urmare a cazurilor reclamate de instituţiile de credit, cazuri în care dintr-un motiv sau altul proprietarul îşi doreşte fie refinanţarea creditului pentru obţinerea unei case mai mari sau mai mici, în funcţie de evoluţia economică a individului, fie nu mai poate achita ratele şi banca se vede pusă în imposibilitatea de a executa respectivul imobil, deoarece existăaceastă interdicţie legală de înstrăinarea imobilului achiziţionat prin Programul “Prima Casă”.

Robert Zănescu, directorul de comunicare al Bancpost, ne-a declarat că o astfel de modificare ar fi benefică din mai multe motive.” Momentan, nu este nimic oficial. Practic, dacă aceste schimbări intră în vigoare, doar banca va trebui să îşi dea acordul atât cu privire la vânzarea imobilului, cât şi cu privire la modificările aduse acestuia”, a spus Zănescu.

Reprezentanţii BCR, contactacţi de ziarul „Puterea”, au refuzat să comenteze ceea ce ei numesc „zvonuri”, spunând că vor exprima o poziţie oficială în momentul în care un astfel de proiect normativ va fi votat. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-11-09

TAGURI: Prima Casa, OUG, vanzareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image